NaslovnicaNovostiMHDZ PGŽ za Rijeku

Warning: getimagesize(images/stories/slike.korzo 099.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mladez23/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

MHDZ PGŽ za Rijeku

 

MLADEŽ HDZ-a PGŽ-a poručila  „Obersnelu Veličanstvenom“ kako pričati o Rijeci 2020 znači ne reći biračima ništa i ne obećati ništa kao što kažu da Planom 21 nisu ništa obećali

19. travnja 2013. Mladež HDZ-a Primorsko-goranske županije održala je političku akciju na Korzu kojom je cilj bilo građanima Rijeke slikovito (dijeljenjem letaka) ukazati na loše vođenje grada u posljednjih 12 godina za vrijeme aktualnog gradonačelnika.  Odlučili smo se na jedan slikoviti prikaz kako aktualni gradonačelnik gosp. Vojko Obersnel s titulom „Sulejmana Veličanstvenog“ obmanjuje javnost kroz kontinuitet ulaganja u komunalnu i prometnu infrastrukturu, dostupnost socijalnih usluga prema kriterijima grada, zatim kroz povećanje energetske učinkovitosti, čiste plaže i more, te veći broj volonterskih udruga.

 

U ime Mladeži Sanjin Baković, predsjednik MHDZ-a PGŽ-a i nacionalni dopredsjednik MHDZ-a,  postavlja pitanje ako netko govori da kontinuirano ulaže u komunalnu i prometnu infrastrukturu, a iz samih slika možemo zaključiti kako se aktualna vlast kroz gradske službe zalaže za navedeno, pitamo se kako i na koji način to čine ili što ne valja?

Svjedoci smo kod malo većeg nevremena slijevanja slapova Nijagare nizbrdicama i iskakanja šahti,  poplava na ulicama  zbog slabe propusne moći kanalizacije i neredovitog čišćenja, a ujedno imamo da je Vodovod i kanalizacija jedna od riječkih firmi koja čini gubitke bez obzira što su naknade za vodu povećane. Gubitak je iznosio 12.7 milijuna kuna prije manje od godinu dana.  Zatim možemo povezati s ovom pričom još jednu komunalnu tvrtku koja je imala gubitak 5.7.2011. godine gubitak od 21 milijun kuna, a na dan 21.12.2012. poskupljuje grijanje za 40%. Pitamo Vas dali je ovo uspjeh da postanete Veličanstveni i ostanete zapamćeni kao aktualni gradonačelnik koji se izgubio putem do kuće i najavio sljedeći mandat uza sva poskupljenja i novom pričom o Rijeci 2020 godine?

Baković  navodi kako kada je riječ o dostupnosti socijalne pomoći mogli smo vidjeti da je grad smanjio prava na korištenje socijalne pomoći gotovo za 50% pa imamo da je pravo na pučku kuhinju u 2012. godini imalo 953 korisnika, a sada to pravo ima 500 korisnika. Od socijalne pomoći živi 2.111 građana u visini od 500 kuna i taj se broj povećava iz mjeseca u mjesec za 2% (40-45) mjesečno više.  Iz navedenog  je evidentno da ljudi koji vode grad  ne žive u realnom svijetu jer tada ne bi uzimali od onih kojima je to najpotrebnije.

S obzirom da se grad Rijeka temelji na strategiji trgovine, usluga i turizma koja je promašena onog trenutka kada je usvojena prilikom izmjene prostornih planova, aktualni gradonačelnik je nastavio u tom smjeru izgradnjom plaže uz samo brodogradilište.  Pametnome dosta, zaključuje Baković.

Na samome kraju naš gradonačelnik se ponosi sve većim brojem volonterskih udruga. Budući da je nezaposlenost u županiji preko 22.000 ljudi, a Rijeka je središte županije  niti nas ne čudi da se povećao broj volonterskih udruga. Pitamo se hoće li se trend nastaviti po formatu RI 2020. ili će se povećati prema Planu 21?

U ime Mladež HDZ-a Primorsko-goranske županije predsjednik  MHDZ-a PGŽ-a i nacionalni dopredsjednik MHDZ-a Sanjin Baković, poručuje kako pričati o Rijeci 2020 znači ne reći biračima ništa i ne obećati ništa kao što kažu da Planom 21 nisu ništa obećali. Bez promjene vlasti u gradu i županiji ne možemo očekivati promjene na bolje i dok građani ne izaberu vlast koja će promijeniti strategiju razvoja grada i županije i potaknuti promjene koje će dovesti do rasta gospodarstva u Rijeci i PGŽ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 67 gostiju i nema članova online