NaslovnicaNovostiPredstavljeni kandidati za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika grada Pule

Warning: getimagesize(images/stories/predstavljanje2.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mladez23/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Predstavljeni kandidati za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika grada Pule

Znam da Puležanke i Puležani  žele promjeniti Pulu na bolje, znam da nisu zadovoljni s Pulom ovakva kakva je danas i znam da su svijesni  kako Pula ide u krivom pravcu.

 

Isto tako i mi želimo promjeniti Pulu na bolje zato smo oformili tim mladih ljudi, obrazovanih, školovanih i visokomotiviranih. Dakle cilj nam je isti, a Pula se može pokrenuti jer Vi puležani imate snage, energije, znanja viještine i tradiciju, imate svoje vizije koje želimo potaknuti kako bi se stavile u funkciju razvoja Pule.

Strategija i vizija razvoja Pule našeg tima je nešto sasvim suprotno onome što dvadesetak godina promoviraju vladajući u Puli. Najvažnija rezlika je u tome da mi stavljamo industriju i obrtništvo  na prvo mjesto jer samo oni mogu biti nositelji gospodarskog uzleta  Pule. Tu mislimo prvenstveno na Uljanik i brodogradnju, kao i prateče obrtništvvo,  ali i nove tehnologije, visikospecijalizirane i sofisticirane. Sinergijom gospodarstva, turizma i kulture Pula ima sve predispozicije da postane biser Jadrana.

Druga osnovna razlika je naša okrenutost ljudima i njihovom potencijalu, a ne špekuliranju i trgovanju prostorom. Prostor bez ljudskog potencijala je bezvrijedan, a protiv smo prodaje zemlje jer rasprodajom  bespovratno se gube vrijednosti koje smo nasljedili od predaka.

Puli je potrebna mladost koja ima motiv, snagu i odlučnost kako bi se Pula  potaknula i probudila iz stanja usnulosti i letargije. Zato Vam želim predstaviti kandidate za  zamjenike gradonaćelnika:  dipl.iur. Ivicu Butorca, vrsnog pravnika i  Karin Peruško stručnjakinju za odnose s javnošću. Oboje su  beskompromisni kad su u pitanju interesi Pule i  Puležana

 

mag.pharm. Zrinko Kajfeš – kandidat HDZ-a za gradonačelnika Pule

 

 

 

Poštovanje svima!

 

Ja sam Karin Peruško, magistrica novinarstva i odnosa s javnošću te kandidatkinja HDZ-a za zamjenicu gradonačelnika Grada Pule. Ovim putem želim se prije svega zahvaliti vodećim ljudima stranke koji su u meni prepoznali potencijal i kreativnost za stvaranje bolje Pule.

 

Puležani izlaze na izbore, i pred odabirom su, između odgovorne i neodgovorne politike, između stagnacije i budućnosti za ovaj grad.

Stoga je, u trenutku tako važnog odabira potrebno govoriti jasno i izravno.

 

Budu li mi Puležani izglasali povjerenje, kao zamjenica gradonačelnika aktivno ću se svim raspoloživim mjerama zalagati za intenziviranje rada Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Ta aktivnost uključit će prije svega, nužnu reformu sveučilišnih studija, posebice ekonomskih, koji nisu u skladu s tržišnim potrebama.

 

Pula se mora afirmirati na europskom nivou kao grad koji može i mora ulagati u studentski standard što je svih ovih godina nestručnim vođenjem doveo u pitanje samu kvalitetu pulskih studija.

Uz to bit će nužno i provesti strukturne reforme te reviziju HZZ Područne službe u Puli koja mora početi pružati uvid u prepoznavanje potreba istarskog gospodarstva. Djelomice će to biti provedeno kroz nove programe prekvalifikacije cjeloživotnog obrazovanja kako bi se ojačao turistički sektor samoga grada, a kasnije i poduzetništva i obrtništva u konačnici.

 

Kao zamjenica gradonačenika razvijat ću rad s učenicima s posebnim potrebama posebice onim darovitima i onima s teškoćama u razvoju kojima dosada nije bila pružena pomoć i podrška kako u zapošljavanju tako i u mogućnosti nastavka obrazovanja.

Intenzivirat ću suradnju sa socijalnim i gospodarskim partnerima grada te ću uspostaviti mehanizme za nagrađivanje izvrsnosti, kako kod učenika i studenata tako i kod profesora.

 

U konačnici jamčim kako njihovo buduće zapošljavanje neće ovisiti o stranačkoj pripadnosti i nepotizmu već o stvarnoj sposobnosti i pokazanom

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 67 gostiju i nema članova online