NaslovnicaNovostiTiskovna konferencija Mladeži HDZ-a Šibensko-koninske županije

Warning: getimagesize(images/stories/tiskovna_mhdzsbk.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mladez23/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Tiskovna konferencija Mladeži HDZ-a Šibensko-koninske županije

 

Mladež HDZ-a Šibensko-kninske županije održala je konferenciju za medije na kojoj su pozvali sve mlade da se odazovu izborima za Europski parlament koji će se održati u nedjelju 14. travnja.  Četvero mladih HDZ-ovaca također je naglasilo važnost stipendiranja i stažiranja kroz različite programe koje nudi Europska unija. Oni su, primjerice, stažirali u europskim institucijama kroz programe koje organizira njihova stranka, no poručuju kako se na slične programe mogu prijaviti svi.

Ivan Malenica, predsjednik Županijskog odbora MHDZ-a naglasak je stavio na važnost izlaska na predstojeće izbore, kako bi se izabrali zastupnici koji će dostojno predstavljati  Hrvatsku u Europskoj Uniji, a Listu br.12 koalicije HDZ-HSP AS- BUZ, sačinjavaju ljudi koji su stručnjaci u svom području te su kao takvi najkompetentniji da štite i promiču nacionalne interese.

Edukacija nije privilegij, mi nismo privilegirani. Svi se na ovakve programe mogu prijaviti, naša su vrata uvijek otvorena – poručila je Lucija Aužina, koordinatorica programa razmjene mladih ‘Eurodyssee’ za Šibensko-kninsku županiji.

Šibensko-kninska županija jedina je dalmatinska županija koja ima taj program. Prijaviti se mogu svi u dobi od 18 do 32 godine kako bi stekli priliku stažiranja, odnosno profesionalnog ili jezičnog usavršavanja u inozemstvu, a troškovi stažiranja su minimalni. Moram, međutim , naglasiti kako se konačna selekcija kandidata vrši izvan Hrvatske  – navela je Aužina dodavši kako postoji velika zainteresiranost među mladima za sudjelovanje u  ’Eurodyssee’  programu.  Inače, Aužina je zajedno sa kolegicom Ivom Jelčić bila među 14 odabranih iz Hrvatske koji su stažirali u Europskom parlamentu.

Andrea Vodanović, stažistica u Centru za europske studije naglasila je da su, sve politike, politike  za mlade, i zato je važno da mladi izađu na izbore. Mi ne želimo da mladi bježe iz Hrvatske, već da odu vani, steknu iskustvo, educiraju se, stvore kontakte i na taj način lakše nađu posao u svojoj zemlji, županiji ili gradu – zaključila je Andrea.

Na kraju su članovi Mladeži HDZ-ovci birače pozvali da daju svoj glas njihovim stranačkim kolegama s liste broj 12 na predstojećim izborima za Europski parlament.

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 75 gostiju i nema članova online