NaslovnicaNovostiOdržana tribina "Političko-povijesni aspekti I. Općeg sabora HDZ-a"

Održana tribina "Političko-povijesni aspekti I. Općeg sabora HDZ-a"

„Političko-povijesni aspekti I. Općeg sabora HDZ-a“ - naziv je tribine održane 31.ožujka 2015. u Društvu hrvatskih književnika u organizaciji Mladeži HDZ-a. Posebni gosti tribine bili su predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač i Vice Vukojević, također utemeljitelj naše stranke. 

Fotogalerija je dostupna OVDJE.

 Iskustva utemeljitelja 

Predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver u uvodnom se govoru obratio brojnim članovima i simpatizerima te najavio organiziranje niza tribina sličnoga karaktera.

- Posebno pozdravljam naše utemeljitelje - Milana Kovača i Vicu Vukojevića. Možemo biti sretni što imamo priliku uživo čuti ljude koji su imali hrabrosti biti uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i stati nasuprot velikosrpske agresije i komunističke represije. Stvarajući HDZ, oni su sudjelovali i u stvaranju Republike Hrvatske. 

Milan Kovač i Vice Vukojević govorili su pak o vlastitim iskustvima iz vremena osnivanja HDZ-a. Njihove govore možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

KOVAČ: HDZ - najveća stranka u povijesti Hrvata!

Iako su to bila olovna vremena, zbog svih ljudi koji su stoljećima željeli hrvatsku državu ništa nije bilo teško učiniti. Tako smo održali Prvi Opći sabor HDZ-a. Iz Beograda su se tada čuli ratni bubnjevi. U teškim smo uvjetima stvarali HDZ koji je izrastao u najveću političku organizaciju u povijesti hrvatskog naroda. Pod vodstvom dr. Tuđmana ostvarili smo gotovo sve što smo tada u programskoj deklaraciji i zamislili. Ono što iz te deklaracije još nije realizirano jest da u našoj slobodnoj državi hrvatski čovjek od svoga rada bolje živi i da se iseljeni Hrvati vrate u domovinu. 

O povijesnom značenju Prvoga Općeg sabora

Moderator tribine bio je Roko Milković, a članovi naše Mladeži Borna Jurčević i Ivana Široki održali su prezentacije u kojima su govorili o povijesnoj važnosti Prvoga Općeg sabora HDZ-a u sklopu čega su usporedili odnos medija prema HDZ-u u ono vrijeme i danas. 

Njihova izlaganja možete pogledati u cijelosti:

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 51 gostiju i nema članova online