NaslovnicaNovosti"Dobrom knjigom za dobro djelo" u Slavonskom Brodu

"Dobrom knjigom za dobro djelo" u Slavonskom Brodu

23. travnja 2015. diljem Republike Hrvatske Mladež Hrvatske demokratske zajednice obilježila je Svjetski dan knjige i autorskih prava. Pod sloganom „dobrom knjigom za dobro djelo“ na štandovima u gradovima središtima županija organizirane su akcije prikupljanja knjiga. Većina prikupljenih knjiga darivat će se školama u potrebi, dok će knjige prikupljene u Brodsko – posavskoj županiji biti darivane budućoj knjižnici internog odjela Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“. Cilj ove nacionalne akcije je istaknuti važnost čitanja knjiga te potaknuti naviku čitanja kod građana. 

Ovom akcijom humanitarnog karaktera želi se obogatiti fond školskih knjižnica te na taj način učenicima poboljšati uvjete obrazovanja. Također, želi se pomoći u formiranju buduće knjižnice internog odjela bolnice u Slavonskom Brodu kako bi pacijenti mogli upotpuniti vrijeme provedeno na liječenju. Svijest o obrazovanju i briga za napredak novih generacija važne su odrednice djelovanja Mladeži HDZ-a, a upravo je čitanje preduvjet za stjecanje novih znanja, razvijanje osobnosti i intelektualni napredak. Ljubav prema čitanju potiče inovativnost i razvija kreativnost i zato je važan generator razvoja naše domovine.

Već dvadeset godina odlukom UN-ove organizacije za obrazovanje, znanost i kulturu UNESCO-a Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja, na dan kada su prije  skoro četiri stotine godina preminuli velikani svjetske književnosti Miguel de Cervantes i William Shakespeare. Obilježavanjem tog dana diljem svijeta želi se svakoga, a posebno mlade, potaknuti na čitanje te promicati izdavaštvo i zaštitu intelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava. Ovom je humanitarnom akcijom Mladež HDZ-a još jednom pokazala jedinstvo i organiziranost, kao i svijest o potrebi ulaganja u obrazovanje i izgrađivanje generacija znanja- ljudi koji će njegovati tu tradiciju i kulturnu baštinu te na zdravim temeljima graditi bolju i prosperitetniju Hrvatsku.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 63 gostiju i nema članova online