NaslovnicaNovostiČlanica Mladeži HDZ-a Karla Ressler o položaju mladih u Hrvatskoj za France 24

Članica Mladeži HDZ-a Karla Ressler o položaju mladih u Hrvatskoj za France 24

Mlada pravnica i članica Mladeži HDZ-a Karla Ressler sudjelovala je u snimanju emisija ''Europe now'' te ''L'Europe dans tous ses états'' francuske TV kuće France 24 . U reportaži o Hrvatskoj kao najnovijoj državi članici EU, govorila jeo problemu nezaposlenosti mladih, odljevu mozgova, niskoj stopi nataliteta te životu zaposlene majke u Hrvatskoj.

Francuska TV kuća France 24 već nekoliko dana na svoja dva kanala na engleskom i francuskom jeziku, prikazuje emisiju o Hrvatskoj kao 28. državi članici EU, osvrćući se posebno na izazove s kojima se suočavaju mladi Hrvati. Sugovornica im je bila i Karla Ressler, magistra prava i polaznica poslijediplomskog interdisciplinarnog specijalističkog studija diplomacije.

Kao mlada pravnica i majka, Karla je komentirala položaj mladih u Hrvatskoj, zakonodavni okvir koji uređuje prava majki za vrijeme rodiljnog i roditeljskog dopusta, te mnoge druge teme od interesa za mlade. Naglasila je kako postojeće pronatalitetne mjere nisu dovoljne te da bi država trebala uložiti dodatne napore kako bi potpomogla i promovirala majčinstvo. Premda svoju budućnost vidi u Hrvatskoj, kaže kako ipak može razumjeti mlade koji odlaze zbog vrlo teškog gospodarskog i socijalnog stanja.

Karla je vodila razgovor i s eurozastupnikom Davorom Škrlecom, od kojeg je željela čuti koje prijedloge nudi  zamlade u Hrvatskoj kako ne bi postali izgubljena generacija.

 Više pogledajte na sljedećim poveznicama:

Europe Now (na engleskom):

http://www.france24.com/en/20150627-european-union-croatia-youth-zagreb-doctors-brain-drain-part-2

L’Europe dans tous ses états (na francuskom):

http://www.france24.com/fr/2015-06-27-union-europeenne-croatie-economie-chomage-jeunes-elections-zagreb-fuite-medecins-croates-partie2

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 108 gostiju i nema članova online