NaslovnicaNovostiIzborna skupština Mladeži HDZ-NRWa

Izborna skupština Mladeži HDZ-NRWa

Dana 24.10.2015. u prostorijama Hrvatske katoličke misije Essen održana je izborna skupština Mladeži HDZ-NRWa u prisutsvu tajnika Koordinacije HDZ-NRW Nike Ereša.

Pozdravnim govorom izbornu je skupštinu otvorio v.d. predsjednik Marijo Primorac te je intonirana hrvatska himna, a slijedila je minuta šutnje za poginule i nestale branitelje u domovinskom ratu, kao i za prvog predsjednika Republike Hrvatske i HDZ-a dr. Franju Tudmana.

Niko Ereš prenio je pozdrave iz središnjice, predsjednika Mladeži HDZ Josipa Bilavera i predsjednika KOO HDZ-NRW dr. Jovanovića.

Ovo je novo poglavlje djeloavnja Mladeži na području Njemačke i suradnje s našom domovinom Hrvatskom istaknuo je Marijo Primorac. Izrazio je zadovoljstvo i poželio svima uspiješan i angažiran rad.

Naglsio je ciljeve budućeg predsjedništva u čijem fokusu su aktivno zalaganje za hrvatski identitet u inozemstvu te suradnja s Junge Union i CDU u NRW-u u jednom europskom kontekstu. Nije izostao ni osvrt i rasprava na aktualna politička i društvena događanja u domovini te položaj Hrvata u Bosni u Hercegovini.

 

 

 

 

Glavna tema izbornog sabora predsjedništva Mladeži HDZ-NRW ipak su bili predstojeći parlamentarni izbori koji će se odrzati 08.11.2015. U tom kontekstu predsjednik Primorac pozvao je na potpunu mobilizaciju članova i simpatizera domoljubne koalicije. Istaknuo je kako je pred nama prelomni trenutak u kojem se odlučuje o sudbini Hrvatske. Neprihvatljiv je novi val iseljavanja mladih, stručnih i visoko obrazovnih Hrvata, a tehnička Vlada na odlasku nema načina ovaj trend zaustaviti. Domoljubna koalicija, predvođena HDZ-om i predsjednikom Tomislavom Karamarkom 08.11.2015. preuzeti će odgovornost nakon pobjede na izborima, a na nama je da svojim angažmanom, svojom kreativnošću i svojim iskustvima doprinesemo realizaciji pobjedničkog programa HDZ-a za bolji, prosperitetniji i pravedniji život hrvatskog čovijeka, istaknuo je Primorac. Predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver, koji je ujedino i kandidat za Hrvatski sabor na listi u 9.izbornoj jedinici poslao je organizaciji Mladeži HDZ-NRW-a pismo podrške u kojem istiće brojne mogućnosti suradnje kao i svoje zadovoljstvo da Mladež HDZ raspolaže inozemnim organizacijama na koje može računati u budućem radu.

Okupljeni članovi Mladeži HDZ-NRW predložili su Marija Primorca za predsjedničkog kandidata koji je i jednoglasno izabran na tu funkciju. Dopredsjednici su Darko Medić i Dario Jelić. Na prijedlog novoizabranog predsjednika, skupština je jednoglasno izabrala Daria Perana za tajnika Mladeži HDZ-NRW. Članovi predsjedništva su Ivan Čubelić, Silvija Primorac, Mihaela Peran, Andrija Oreč i Jakob Raphael Jugović, a rizničar je Luka Bukovac. Za nadzor riznice zaduženi su Dijana Šaban i Hrvoje Peran.

Po završetku skupštine, novoizabrani članovi predsjedništva Mladeži HDZ-NRW uručili su ruže i prigodan dar časnim sestrama u Hrvatskoj katoličkoj misjiji koje danas slave 125. Obljetnicu osnutka njohovog reda. Bio je to dirljiv trenutak, jer večina nazočnih članova Mladeži HDZ-NRW pohađali su vjeronauk kojeg su časne sestre njima tada kao djeci predavale.

 

 

 

Mladež HDZ-NRW-a daje punu podršku svojoj voljenoj domovini i Domoljubnoj koaliciji na čelu s HDZ-om i Tomislavom Karamarkom, iyjavio je predsjednik Primorac.

NA KRAJU SKUPŠTINE JOŠ JEDNOM JE ISTAKNUTA POTREBA ZA REGISTRACIJOM BIRAČA KOJI ŽELE GLASOVATI U DIPLOMATSKO-KONZULARNIM PREDSTAVNIŠTVIMA DO NAJKASNIJE 28.10.2015. JEDINO IZLASKOM NA IZBORE 07. I 08.11.2015. MOGUĆE SU PROMJENE KOJE ĆE HDZ PREDVODITI.

UVIJEK I SVE ZA HRVATSKU, A NAŠU I VJEČNU HRVATSKU NI ZA ŠTO!!!!!!!!

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 83 gostiju i nema članova online