NaslovnicaNovostiPriopćenje MHDZ-a povodom sve češćih ideoloških rasprava koje zaokupljaju javni prostor skretajući fokus s ekonomskih i ostalih egzistencijalno bitnih tema

Priopćenje MHDZ-a povodom sve češćih ideoloških rasprava koje zaokupljaju javni prostor skretajući fokus s ekonomskih i ostalih egzistencijalno bitnih tema

Svake godine od početka  hrvatske nezavisnosti naovamo izuzev  ratnih godina u kojima je društvo bilo zaokupljeno golom egzistencijom i obranom teritorijalnog suvereniteta i neovisnosti  u mjesecu svibnju svjedoci smo dubokih podjela uzrokovanih obilježavanjem jasenovačke i bleiburške tragedije.

Relikti prošlosti kidaju nacionalno tkivo,  teškom mukom satkano tankim nitima ideje pomirbe sinova i unuka partizana i ustaša.  Kohezivni  objektivni elementi svake nacije pa tako i naše zajednički su jezik, prostor koji se nastanjuje, religija i povijest odnosno jedinstvo vođenih ratova. Upravo ovaj posljednji element problematičan je i koči izgradnju hrvatske moderne nacije. NDH kao povijesni izraz težnji hrvatskog naroda završio je kolaboracionizmom, terorom i zločinima koji su bacili neizbrisivu mrlju na hrvatski narod i svaku buduću političku zajednicu tog naroda, pa tako i suvremenu Republiku Hrvatsku.  S druge strane Narodno  oslobodilački pokret oslobodio nas je jedino od crnog fašizma dostojno ga zamijenivši onim crvenim – komunizmom. Jedan  totalitarizam  tako je zamijenjen drugim.

Domovinski rat stoga se može smatrati jedinim zajedničkim ratom u modernoj hrvatskoj političkoj povijesti, ratom za izgradnju samostalne, suverene i demokratske Republike Hrvatske.

Vodeći se tim idealom jedanput već ostvarenog zajedništva pozivamo sve društvene faktore koje svoje postojanje, priliv financija i društveni aktivizam pokušavaju opravdati histeričnom i fiktivnom fašizacijom društva pri čemu im svojim izjavama vjetar u leđa daju neodgovorni pojedinci s tzv. desnog političkog spektra na odgovorno djelovanje budući da  je institucija koju na taj način ruše, a ona se zove Republika Hrvatska ruka koja i njih hrani.

Pučki rečeno ruku koja te hrani se ne grize.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 108 gostiju i nema članova online