NaslovnicaNovostiREAKCIJA Dragi sindikati, studentski rad se ne smije zabraniti

REAKCIJA Dragi sindikati, studentski rad se ne smije zabraniti

Povodom ovotjednih izjava predstavnika sindikata o studentskom i učeničkom radu te potrebu strožeg reguliranja, pa i ograničavanja studentskog rada, Mladež Hrvatske demokratske zajednice upućuje sljedeće reagiranje:

Studentski rad od iznimne je važnosti za sve studente i njihove obitelji jer se radi o dodatnom prihodu. Mladež HDZ-a se uvijek strogo protivila dovođenju studenata u nepovoljan i neravnopravan položaj od strane poslodavaca i podupiremo da se studente zaštiti u takvim situacijama. Također mi kao predstavnici demokratske stranke ne smatramo da se studentima ili drugima treba uskraćivati ili ograničavati pravo na rad.

Vjerujemo da će Vlada u ovom mandatu naći mogućnost da se poduzetnicima stvore dobri preduvjeti za poticanje studenata kroz rad i stipendiranje kako bi se ti isti studenti po završetku studija zaposlili i ostali u Hrvatskoj.

Oduvijek smo imali i držimo stav kako je nedopustivo smanjivati postojeća studentska i učenička prava. U kontekstu izrade zakona koji bi regulirao učenički i studentski rad držimo pohvalnim inicijativu sindikata da se uvede dodatni red, ali nipošto na štetu učenika i studenata. Stava smo kako studenti kroz ostvarivanje svog prava na rad ne predstavljaju negativnu pojavu na tržištu rada, a što se dalo zaključiti iz izjava predstavnika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisnih sindikata Hrvatske.

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 110 gostiju i nema članova online