NaslovnicaNovostiNACIONALNI DAN MLADEŽI HDZ-A ODRŽAN U OSIJEKU Više od 250 mladih raspravljalo o strateškom smjeru Mladeži HDZ-a, politikama za mlade, lokalnom, nacionalnom i međunarodnom djelovanju.

NACIONALNI DAN MLADEŽI HDZ-A ODRŽAN U OSIJEKU Više od 250 mladih raspravljalo o strateškom smjeru Mladeži HDZ-a, politikama za mlade, lokalnom, nacionalnom i međunarodnom djelovanju.

Prvi Nacionalni dan Mladeži Hrvatske demokratske zajednice je održan u Osijeku od 11. do 13. listopada 2019.. Na događanju je sudjelovalo više od 250 mladih članova Mladeži HDZ-a iz svih dijelova Hrvatske te članovi Mladeži HDZ-a Bosne i Hercegovine i Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

 

U petak, 11. listopada, službeno je otvoren Nacionalni dan Mladeži HDZ-a u dvorani Bells u Osijeku. Na svečanom otvorenju prisustvovali su i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, voditelj izbornog stožera predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, saborski zastupnici Domagoj Mikulić, Ante Bačić i Marko Šimić te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Osijeka Ivan Radić. Mladež je na otvorenju dodijelila priznanja u kategorijama: “Najbolji član Mladeži HDZ-a”, “Najbolja županijska organizacija Mladeži HDZ-a”, “Ministar prijatelj Mladeži” i “Veleposlanica Mladeži”. Priznanja su dobili ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić kao prijatelj Mladeži, ministrica Vesna Bedeković, kao veleposlanica Mladeži te Bjelovarsko-bilogorska županija kao najbolja županijska organizacija Mladeži HDZ-a. Priznanjem za najbolje članove Mladeži nagrađeni su Petar Vranjković iz Zagreba, Ivan Jagnjić iz Splita i Jurica Pajtak iz Varaždina.

Predsjednik Mladeži Ivan Vidiš naglasio je kako je cilj organiziranja događanja osnažiti infrastrukturu Mladeži, raspraviti o tome što je Vlada učinila za mlade, utvrditi koji su izazovi pred našom generacijom i za koje se prioritete Mladež treba zalagati za poboljšanje kvalitete života u svim dijelovima domovine. 

U subotu, 12. listopada, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a 
mr. sc. Andrej Plenković je pred okupljenom Mladeži održao izlaganje na temu „Što Vlada Republike Hrvatske radi za mlade“ u kojem je istaknuo niz mjera koje se provode u svrhu poboljšanja kvalitete života mladih u Hrvatskoj. Mjere uključuju subvencioniranje stambenih kredita, aktivne mjere politike zapošljavanja i poticanje samozapošljavanja, povećanje ulaganja u obrazovanje i povećanje broja stipendija, ukidanje i smanjenje poreza na dohodak za mlade, demografske mjere te mnoge druge. Predsjednik Mladeži Ivan Vidiš istaknuo je kako je samo uz pomoć mjere samozapošljavanja ove godine 5.000 ljudi pokrenulo vlastiti posao. Posebno je naglasio važnost rješavanja stambenog pitanja koje je do sada uz pomoć subvencioniranih stambenih kredita riješilo više od 5.000 mladih obitelji. Vlada je nakon niza godina bolje regulirala studentski rad, proširena je mogućnost studentskog rada za izvanredne studente, učenicima i studentima podignut je neoporezivi godišnji kumulativni iznos za rad na godišnjoj razini na 60.600 kuna, podignuta je minimalna satnica, a diljem Hrvatske se gradi i obnavlja niz studentskih domova u Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Zadru, Osijeku, Rijeci, Puli, Varaždinu, Čakovcu, Požegi, Splitu, Virovitici, Dubrovniku i Vukovaru.

Gosti na jutarnjem programu bili su ministri Josip Aladrović i Mario Banožić, predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica i zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, kao i drugi visoki stranački dužnosnici.

Nakon izlaganja predsjednika Vlade, tijekom popodneva istovremeno se održavalo šest tematskih radionica pod vodstvom članova Predsjedništva Mladeži HDZ-a na kojima se razmjenjivalo mišljenja i osmišljavalo prijedloge o nizu važnih tema. Raspravljalo se o provedbi i planiranju politika za mlade, načinima informiranja mladih o javnim politikama i radu Vlade, aktivnostima i prioritetima Mladeži u lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj zajednici, o kvalitetnom radu s članstvom te prepoznavanju izvrsnosti među članovima. Nakon radionica, sudionici Nacionalnog dana Mladeži sudjelovali su u raznim organiziranim aktivnostima pa je tako organiziran posjet Azilu Osijek - Skloništu za napuštene životinje Udruge Pobjede, turističko razgledavanje grada u pratnji turističkog vodiča te revijalna nogometna utakmica na stadionu NK Elektra.

Prvi Nacionalni dan Mladeži HDZ-a završen je u nedjelju, 13. listopada Svetom misom u Osječkoj konkatedrali Svetog Petra i Pavla te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod kipa dr. Franje Tuđmana u Osijeku na kojem su prisustvovali i predstavnici Mladeži HDZ-a Bosne i Hercegovine.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 93 gostiju i nema članova online