NaslovnicaNovostiPotpora predsjedniku Andreju Plenkoviću u utrci za novi mandat

Potpora predsjedniku Andreju Plenkoviću u utrci za novi mandat

Mladež Hrvatske demokratske zajednice održala je sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora na kojima se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji, s naglaskom na predstojeće unutarstranačke izbore.
Na nadolazećim unutarstranačkim izborima članice i članovi HDZ-a prvi put imaju priliku birati uže stranačko vodstvo po načelu jedan član-jedan glas te za svaku dužnost izabrati između više kandidata. Pozivamo sve članice i članove Mladeži HDZ-a da se po objavi kandidatura upoznaju sa svim kandidatima i odaberu one za koje smatraju da će najbolje zastupati interese mladih. Ključno je da mladi budu aktivni i da se i sami kandidiraju na svim razinama.

Na objema sjednicama otvorena je rasprava o položaju mladih u društvu i stranci te o stajalištu Mladeži o unutarstranačkim izborima. Zaključeno je kako posljednjih godina Mladež ima značajnu ulogu u radu stranke te da se inicijative Mladeži i stručnjaka iz naših redova prepoznaju i realiziraju u vidu gospodarskih mjera kojima je cilj stvoriti poticajno okruženje za rad i život u Hrvatskoj.
Imajući u vidu kvalitetnu dosadašnju suradnju i potrebu nastavka smjera u kojem kao stranka i društvo idemo, Mladež HDZ-a je istaknula svoju potporu predsjedniku HDZ-a i Vlade RH Andreju Plenkoviću za novi mandat na čelu stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima. U Hrvatskoj su u posljednje nepune četiri godine zabilježeni brojni pozitivni rezultati na gospodarskom, političkom i međunarodnom planu. Hrvatska je danas ugodnije mjesto za život - otvoreno je više od 200.000 novih radnih mjesta, BDP raste, porezno se rasterećuju rad i poduzetništvo, a istovremeno se smanjuje javni dug. Poduzet je niz mjera kojima je cilj kvalitetniji život mladih u Hrvatskoj, u različitim područjima poput stambene, porezne, demografske politike i politike zapošljavanja, što je vidljivo u nedavno objavljenoj brošuri Mladeži, “Mjere za mlade Vlade 2016.-2020.”. . Premda još uvijek postoji prostor za napredak, Mladež svoju podršku izražava zbog velikog truda koji je uložen za bolji život mladih i s vjerom da će se rad takvog intenziteta i nastaviti.
Ono što je iznimno važno, potrebno je još aktivnije uključivanje svih članova Mladeži u unutarstranačkim procesima kako bi iz naših redova iznjedrili one najkvalitetnije među nama s ciljem generacijske obnove stranke koja je uz odlučnu borbu protiv korupcije od velike važnosti. Mladež će kao i do sada biti glavni poticaj još većoj demokratizaciji rada stranke i svih unutarstranačkih procesa, uvažavanju i prihvaćanju različitih stavova, još većeg osluškivanja potreba mladih u Hrvatskoj, kao i dodatnog angažmana na promicanju načela izvrsnosti, meritokracije i transparentnosti na svim razinama. Želimo vidjeti još snažnije promjene i modernizaciju stranačkog djelovanja, jer okrenutost prema budućnosti i traženje odgovora na sve nove izazove koji predstoje našem društvu nemaju alternativu.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 117 gostiju i nema članova online