NaslovnicaNovostiPredsjednik stranke uručio je zahvalnice volonterima Mladeži HDZ-a za rad na Kongresu EPP-a

Predsjednik stranke uručio je zahvalnice volonterima Mladeži HDZ-a za rad na Kongresu EPP-a

U ponedjeljak, 24. veljače 2020. u središnjici HDZ-a održana je dodjela zahvalnica volonterima Mladeži HDZ-a koji su sudjelovali u provedbi 24. izbornog kongresa Europske pučke stranke u Zagrebu u studenom 2019. godine. 81 volonter iz Mladeži HDZ-a sudjelovao je u organizaciji Kongresa EPP-a, na kojem se 20. i 21. studenog 2019. u Zagrebu okupilo više od 2.000 sudionika iz 42 države te oko 500 predstavnika medija. Zahvalnice je volonterima dodijelio predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

 

Dodjeli su nazočili predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica  i prvi predsjednik Mladeži HDZ-a te zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke Karlo Ressler.  

Program je vodio međunarodni tajnik Mladeži HDZ-a, ujedno i koordinator volontera Mladeži na kongresu EPP-a Tomislav Leko. U svom je obraćanju pozdravio nazočne, zahvalio predsjedniku stranke na dolasku, a posebne je zahvale uputio svim nazočnim volonterima koji su mukotrpno radili i brinuli se o kvalitetnoj provedbi kongresa. Naglasio je da su svi volonteri odlučno preuzeli odgovornost u provedbi, bili proaktivni i uvijek bili oslonac jedni drugima u svim zadatcima.

Predsjednik stranke Andrej Plenković je u svom obraćanju pohvalio rad Mladeži i poručio kako je važno neprestano raditi na sebi, učiti i razvijati se, u čemu pomažu veliki događaji poput ovog izbornog kongresa EPP-a. Drago mu je da je i Mladež doprinijela sjajnim vanjskopolitičkim rezultatima koje ostvarujemo kao država. Naglasio je kako je ovaj kongres bio najveći međunarodni politički skup ikad održan u Hrvatskoj te da stoga trebamo biti ponosni što smo bili dio toga. Isto tako, naveo je da je ovo bio prvi kongres EPP-a organiziran u Hrvatskoj, a kojem je domaćin bila Hrvatska demokratska zajednica. Činjenica jest da takvog kongresa EPP-a u idućih 10-ak godina neće biti u Hrvatskoj pa je ovo bila jedinstvena šansa za sudjelovati u nečemu tako velikom. Pozvao je nazočne da budu svjesni razine utakmice koju kao HDZ i Vlada predvođena HDZ-om igramo. Ona je viša nego što je toga javnost svjesna, ali u tome je naša uloga, da to znamo i osvijestimo drugima. Naš europski put zacrtan je za vrijeme našeg prvog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, 30. svibnja, a sve ovo što mi danas radimo je svojevrsna implementacija te vizije. Zaključio je kako svako vrijeme zahtijeva određenu vrstu aktera i igrača, a ovo je vrijeme koje zahtijeva puno kvalitete. Pozvao je mlade da rade na sebi, da drže u punoj formi, ne samo stranku već poruke koje šalju, a time i sami sebe. A sve to kako bi se izgradili da jednog dana budu spremni preuzeti odgovornost. Za kraj je još jednom zahvalio prisutnima na doprinosu u organizaciji kongresa, a posebne zahvale uputio Tomislavu Leki i Ivanu Vidišu.

Predsjednik Mladeži HDZ-a, Ivan Vidiš u svom je obraćanju naglasio kako je uvijek vjerovao u svoju Mladež i da je uspješno sudjelovanje u organizaciji EPP kongresa kruna rada Međunarodnog odbora, ali i svih volontera na koje je iznimno ponosan. Rekao je da je velika stvar što je HDZ imao priliku ugostiti europske državnike jer generacijama prije nas to je nekada bilo nezamislivo, a nama je to danas stvarnost. Podsjetio je da Mladež aktivno sudjeluje na sastancima Mladeži Europske pučke stranke gdje je jedna od aktivnijih.

Karmen Žuvela, članica Međunarodnog odbora Mladeži HDZ-a i jedna od volonterki u Twitter timu na kongresu (timu za društvene mreže), podijelila je s prisutnima svoje dojmove, ali i postignuća svog tima. Potpredsjednik Mladeži HDZ-a, član Središnjeg odbora i gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan, ujedno i volonter na kongresu EPP-a, zahvalio je na ukazanoj prilici i povjerenju te izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem u ovakvom projektu i suradnji s ostalim volonterima.

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 102 gostiju i nema članova online