NaslovnicaNovostiPriopćenje - Snažna potpora kandidatima Mladeži Hrvatske demokratske zajednice u Bosni i Hercegovini

Priopćenje - Snažna potpora kandidatima Mladeži Hrvatske demokratske zajednice u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini održavaju se u nedjelju, 15. studenog, lokalni izbori na kojima sudjeluje i Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ) kao predstavnik hrvatskog naroda u BiH. Mladež Hrvatske demokratske zajednice pozdravlja sve veći broj mladih kandidata na listama za lokalne izbore jer se tako osigurava glas mladih na svim razinama gdje se donose odluke.

“Smatram kako se mladi trebaju više uključiti u rasprave koje se tiču njihova svakodnevnog života. Kao predsjedniku najveće političke organizacije mladih u Hrvatskoj, posebno mi je drago vidjeti velik broj mladih koji svojim politikama i svojim zalaganjem osiguravaju bolji i kvalitetniji život mladih u Bosni i Hercegovini. Stabilna i funkcionalna BiH u interesu je svih nas”, istaknuo je Ivan Vidiš.

Predanost pitanju položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini posebno je prepoznata od strane aktualne Vlade u čijem je mandatu udvostručena podrška Hrvatima u BiH, a mladima iz BiH povećan je broj stipendija za studente Hrvate u BiH - s 200 na 400.

Suradnja između Mladeži HDZ i Mladeži HDZ BiH posebno je vidljivo u radu kroz Mladež Europske pučke stranke gdje zajedno nastupamo i govorimo o temama koje se tiču položaja mladih u Europi te njihovoj budućnosti. Zajedničkim radom Mladeži iz Hrvatske i BiH na Konferenciji Mladeži Europske pučke stranke 2017. prihvaćena je rezolucija pod nazovim “Bosna i Hercegovina – demokratizacija i reforma izbornog prava nužna za stabilizaciju i europsku budućnost,“ kojom se ukazuje na neravnopravan položaj Hrvata u BiH, potrebu za promjenom izbornog zakona, ali i nezahvalnom položaju mladih u BiH koje opterećuje visoka nezaposlenost i nedostatak prave perspektive.

“Uvjeren sam kako će Hrvatska demokratska zajednica, kao odgovoran politički akter, adekvatno zastupati hrvatske interese na svim razinama vlasti i nakon ovih lokalnih izbora. U svim našim aktivnostima aktivno podržavamo rad Mladeži HDZ-a BiH. Svom kolegi Mariju Mikuliću, ali I mladima na listama šaljemo snažnu podršku, uz vas smo”, zaključio je predsjednik MHDZ Ivan Vidiš.

 

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 100 gostiju i nema članova online