NaslovnicaNovostiOdržan je XV. sabor Mladeži HDZ-a. Donesen izmijenjeni pravilnik i uvedeno načelo 'jedan član-jedan glas'!

Održan je XV. sabor Mladeži HDZ-a. Donesen izmijenjeni pravilnik i uvedeno načelo 'jedan član-jedan glas'!

Mladež Hrvatske demokratske zajednice je održala XV. izvještajni sabor putem videokonferencije. Na istome je donesena odluka o izmjeni Pravilnika Mladeži HDZ-a koja se odnosi na reformu izbora nacionalnog vodstva po principu ‘jedan član - jedan glas’, umjesto dosadašnjeg delegatskog sustava.
 
Na prvom saboru Mladeži održanom online putem sudjelovao je 441 delegat iz svih županijskih organizacija Mladeži. Nakon izglasavanja izmjena Pravilnika, Nacionalni odbor Mladeži HDZ-a je donio odluku temeljem koje će se 6. prosinca 2020. godine po principu ‘jedan član - jedan glas’ birati predsjednik, zamjenik predsjednika, pet potpredsjednika te pet članova Predsjedništva Mladeži HDZ-a.

 

Aktualni predsjednik Mladeži Ivan Vidiš pohvalio je vidljivi iskorak Mladeži na svim razinama, posebno u kontekstu predlaganja mjera za bolji položaj i kvalitetniji život mladih u Hrvatskoj, kao i za aktivnost prilikom izbora na kojima je Mladež dala veliki doprinos u protekle dvije godine, od izbora zastupnika u Europskom parlamentu u svibnju 2019. do posljednje velike pobjede na parlamentarnim izborima u srpnju 2020.

“Zahvaljujem još jednom svim članicama i svim članovima koji su nesebičnim i predanim radom omogućili velike izborne pobjede u ovom mandatu Mladeži. Posebno smo ponosni na našeg člana Predsjedništva, a sadašnjeg zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera, koji je u svibnju 2019. nosio listu HDZ-a i opravdao povjerenje mladih”, istaknuo je Vidiš.

U svom govoru predsjednik Vidiš također je naglasio izazovna vremena za mlade, pogotovo u kontekstu zdravstvene i gospodarske krize COVID-19 koja bi mogla ostaviti velike posljedice na mlade generacije kao najranjiviju skupinu društva.

Nakon Izvještajnog sabora Mladeži održana je deseta sjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a na kojoj je aktualni predsjednik Nacionalnog odbora Miroslav Smetiško odao priznanje mladima koji su svojim nesebičnim pomaganjem i aktivnim sudjelovanjem omogućili mnoge pobjede.

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 75 gostiju i nema članova online