NaslovnicaNovosti31. obljetnica utemeljenja Mladeži HDZ-a i Nacionalni dan Mladeži HDZ-a: I 31 godinu nakon osnivanja trudimo se davati prave odgovore i biti glas mladih u hrvatskoj politici.

31. obljetnica utemeljenja Mladeži HDZ-a i Nacionalni dan Mladeži HDZ-a: I 31 godinu nakon osnivanja trudimo se davati prave odgovore i biti glas mladih u hrvatskoj politici.

Jučer smo obilježili 31. obljetnicu utemeljenja Mladeži HDZ-a i tradicionalni treći Nacionalni dan Mladeži HDZ-a. Uz brojne visoke uzvanike, članovi Mladeži iz cijele Hrvatske su se okupili u Zagrebu kako bi obilježili ovu veliku obljetnicu, a i kako bi zajedničkim radom i kvalitetnim raspravama pridonijeli budućem radu Mladeži HDZ-a.

U ime domaćina nazočnima se obratio predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš koji je istaknuo značaj Mladeži na svim razinama. „Pod vodstvom prvog predsjednika Mladeži, Marija Kapulice, pa sve do danas, Mladež je ostala najbrojnija i najsnažnija politička organizacija mladih u Hrvatskoj,“ rekao je Vidiš te istaknuo kako se Mladež može pohvaliti ministrima i zastupnicima iz svojih redova, ali i čak 18 općinskih načelnika i gradonačelnika iz svojih redova. „I 31 godinu nakon osnivanja dajemo prave odgovore i trudimo se biti glas mladih u hrvatskoj politici kroz davanje novih ideja za bolji položaj mladih u Hrvatskoj, naglasio je. U tom kontekstu posebno je istaknuo kako to nije ostalo samo na riječima već kako je Vlada Republike Hrvatske predvođena Andrejem Plenkovićem stavila u poseban fokus potrebe mladih i prihvatila niz mjera koje je Mladež predložila, kao što je porezno rasterećenje čak 250.000 mladih, nikad povoljniji stambeni krediti, dosad nezabilježene mjere aktivnog zapošljavanja i još brojne druge mjere koje su podignule kvalitetu života mladih u Hrvatskoj. Također spomenuo je i ulogu Vlade RH i predsjednika Andreja Plenkovića u očuvanju gospodarstva i radnih mjesta tijekom krize izazvane pandemijom, krize koja bi, bez kvalitetnog odgovora kojem svjedočimo, sigurno najviše pogodila mlade. Najavio je skori izborni proces u Mladeži te pozvao sve članice i članove da se uključe: „trebamo nove ideje i novo vodstvo koje će nastaviti naš rad u Mladeži. Ne sumnjam da talenta i vizije imamo,“ zaključio je Ivan Vidiš.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković je istaknuo kako malo koja stranka, ne samo u Hrvatskoj, ima toliko mladih osoba na toliko istaknutim i odgovornim dužnostima te je to jasan znak kako su mladi u HDZ-u ne samo budućnost, već i sadašnjost. „S ponosom uvijek ističem da ste najsnažniji stranački pomladak u Hrvatskoj,“ naglasio je predsjednik Plenković te istaknuo važnost mladih kao generacije koja se najbrže prilagođava tehnološkim i globalnim promjenama. „Stoga je vaša ključna zadaća da svojim nudite rješenja za probleme suvremene Hrvatske i za izazove 21. stoljeća,“ rekao je predsjednik Plenković. Za kraj je istaknuo kako je potrebno motivirati mlade da se bave društveno odgovornim poslom. „S čvrstim osloncem u baštini dr. Franje Tuđmana, a vođeni načelom modernog suverenizma, okrenuti smo budućnosti,“ zaključio je predsjednik Plenković.

Nazočnima su se još obratili i zastupnik u Europskom parlamentu i član predsjedništva Mladeži HDZ-a Karlo Ressler, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željka Josić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zagreb Mislav Herman.

U sklopu obilježavanja ove velike obljetnice održana je i konferencija Sadašnji i budući trendovi razvoja Hrvatske u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer, Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta i Mladeži HDZ-a. Održane su dvije panel rasprave: Klupa & posao: što učiti da bi od rada prosperirali“ i „Zelena i digitalna tranzicija te klimatske promjene kroz prizmu Republike Hrvatske“. Na istima su brojni zanimljivi sudionici iz Hrvatske i iz inozemstva, iz svih društvenih sektora, raspravljali o konkretnim pitanjima koja se izravno tiču budućnost Hrvatske u kontekstu obrazovanja i digitalne tranzicije.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 123 gostiju i nema članova online