NaslovnicaNovostiDelegacija Mladeži HDZ-a u Vojvodini

Delegacija Mladeži HDZ-a u Vojvodini

Delegacija Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, predvođena zamjenikom predsjednika Mladeži Domagojem Ćorićem, posjetila je Mladež Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, predvođenu predsjednikom Marinom Piukovićem, gdje su informirani o položaju hrvatskog naroda, ključnim izazovima i projektima krovne institucije hrvatske zajednice. Uz zamjenika predsjednika Ćorića, u delegaciji su sudjelovali predstavnici slavonskih Županijskih organizacija Mladeži (Marko Brnjić, Luka Hećimović i Željko Romić), uz delegaciju Mladeži HDZ-a Bosne i Hercegovine predvođene predsjednikom Matom Lončarom.

U sklopu obilaska, održan je i susret s predsjednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasnom Vojnić koja je predstavila djelovanje HNV-a u Republici Srbiji, dok je međunarodni tajnik HNV-a Darko Baštovanović prisutne upoznao s izazovima u području zaštite nacionalno-manjinskih prava hrvatske zajednice, a predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov s političkim prilikama hrvatskog naroda.

Zamjenik predsjednika Ćorić istaknuo je kako konkretni projekti i realizirane inicijative šalju jasne poruke zajedništva i potpore prema hrvatskom narodu, uz snažniju uključenost mladih u aktivnosti, projekte, ali i status Hrvata u Srbiji. “Nastavit ćemo podupirati hrvatski narod u Republici Srbiji, očuvanje njihove bogate kulturne baštine i tradicije, kao i nastojanja za ostvarivanjem jednakih prava u Srbiji kakva uživaju sve manjine u Hrvatskoj”, naglasio je Ćorić.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 74 gostiju i nema članova online