NaslovnicaNovostiMLADEŽ HDZ-a PGŽ-a POZVALA AKTUALNOG GRADONAČELNIKA RIJEKE DA ODUSTANE OD KANDIDATURE

Warning: getimagesize(images/stories/p1140104.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mladez23/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Warning: getimagesize(images/stories/p1140078.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mladez23/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

MLADEŽ HDZ-a PGŽ-a POZVALA AKTUALNOG GRADONAČELNIKA RIJEKE DA ODUSTANE OD KANDIDATURE

6. ožujka 2013. Mladež HDZ-a Primorsko-goranske županije održala je političku akciju na Korzu kojom je cilj bilo građanima Rijeke slikovito (dijeljenjem letaka) ukazati na loše vođenje grada u posljednjih 12 godina. Sjetimo li se lokalnih izbora 2001. godine pod sloganom „SDP zna kamo gre“ , a danas 12 godina kasnije s istim čovjekom na čelu grada, imaju slogan  „Rijeka se vraća kući“ , pitamo se ima li ikakvih promjena u našem gradu i od čega se oni vraćaju kući ako su u prošlosti znali kamo „greju“? U ime Mladeži Sanjin Baković, predsjednik MHDZ-a PGŽ-a i nacionalni dopredsjednik MHDZ-a, zaključio je da se u tom intervalu nije dogodilo ništa, osim ako uspjehom ne smatraju trend povećanja broja nezaposlenosti i zaduženosti grada, smanjenje broja stanovnika i sve veći broj siromašnih građana.

Iz navedenih razloga Mladež HDZ-a PGŽ-a odlučila se na tiskanje letaka kako bi slikovito i jasno prikazala građanima na koji način aktualni gradonačelnik već četvrti mandat globalno pozicionira Rijeku te ga ovim putem pozivamo da odustane od kandidature ukoliko ima imalo odgovornosti i poštovanja prema građanima. Naime, ako netko u 4 mandata nije uspio globalno pozicionirati Rijeku i napraviti grad konkurentnim s obzirom na geostrateški položaj, smatramo da nema što ponuditi građanima i da je politički neproduktivan, rekao je Baković. Vrijeme vladavine po načelu „Grad -  to sam ja“ treba okončati.

Već je 2001. godine valjalo pokrenuti  Rijeku u pogledu razvoja prometa. Baković kao rješenje vidi sljedeće:

  1. razvoj prometne infrastrukture i povezanosti kroz izgradnju nizinske pruge. Ona je glavni željeznički pravac važan za povezivanje središnje, gorske i primorske Hrvatske, ali je istodobno važan i u realizaciji europskih regionalnih integracija u smislu povezivanja regija Alpe – Jadran, Mediteran – Podunavlje. Sadašnja  je koalicijska Vlada u samom početku odustala od tog projekta i odlučila izravno pogodovati lukama Koper i Trst. Iako se posljednjih dana u Gradskoj vijećnici raspravljalo o rekonstrukciji pruge, smatramo da se ruglo ne može rekonstruirati.
  2. Mladež HDZ-a se zalaže za mijenjanje prostornog županijskog plana jer ako je jedan grad poput Rijeke bio drugi u RH po razvijenosti industrije, smatramo da je odustajanje od industrije i proizvodnje te davanje prioriteta strategiji turizma i usluga - potpuni promašaj.
  3. Na čelna mjesta u gradu valja imenovati stručne i kompetentne ljude, a ne stranačke poslušnike (pokušaj postavljanja direktora turističke zajednice na mjesto Jadrolinije).
  4. Investitorima je potrebno omogućiti povoljne uvjete za ulaganje.

 

 

 

 

 

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 53 gostiju i nema članova online