NaslovnicaNovostiOdržana je sjednica predsjedništva i Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a. Kreće proces unutarstranačkih izbora u Mladeži!

Održana je sjednica predsjedništva i Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a. Kreće proces unutarstranačkih izbora u Mladeži!

Jučer je u hibridnom obliku održana sjednica predsjedništva Mladeži HDZ-a, a nakon nje i sjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, a na dnevnom redu obiju sjednica našla se važna točka – početak unutarstranačkih izbora u Mladeži HDZ-a. Nacionalni odbor Mladeži HDZ-a donio je Odluku o rokovima i načinu kandidiranja za dužnosnike i tijela koja se biraju u organizacijama MHDZ-a, kao i Upute o provođenju unutarstranačkih izbora u Mladeži HDZ-a. Prema navedenim odlukama koje su na navedenoj sjednici izglasane, hodogram provođenja unutarstranačkih izbora u Mladeži je sljedeći:
- Izborne skupštine Mladeži HDZ-a na temeljnim i područnim razinama održat će se u razdoblju od 8. do 15. listopada 2021.
- Izborne skupštine općinskih i gradskih organizacija Mladeži HDZ-a održat će se u razdoblju od 28. listopada do 5. studenoga 2021.
- Izborne skupštine Mladeži HDZ-a na razini županija i Grada Zagreba održat će se od 19. do 23. studenoga 2021.
- Izbori za predsjedništvo Mladeži HDZ-a (predsjednik, zamjenik predsjednika, potpredsjednici i članovi predsjedništva na nacionalnoj razini) po principu „jedan član – jedan glas“ održat će se 28. studenoga 2021.
- Mogući drugi krug izbora za predsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija MHDZ-a, organizacija MHDZ-a gradskih četvrti i Gradske organizacije MHDZ-a Grada Zagreba će se održati 5.prosinca 2021.godine.
- Sabor Mladeži HDZ-a održat će se 12. prosinca 2021.
 
Povodom ove sjednice predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš je istaknuo kako je ponosan što je upravo u ovom mandatu vodstvo Mladeži HDZ-a napravilo važne izmjene Pravilnika i omogućilo princip biranja cijelog nacionalnog predsjedništva na principu „jedan član – jedan glas“. „Povećanje razine demokratskog biranja unutar Mladeži HDZ-a bio je jedan od najvažnijih ciljeva vodstva Mladeži u ovom mandatu. Takav izbor ne jamči samo snažniji legitimitet budućeg vodstva, već i uključivanje cjelokupnog članstva u proces donošenja najvažnijih odluka. Vjerujem kako je ovo samo prvi korak, a kako će sljedeće vodstvo Mladeži taj princip još dodatno proširiti,“ zaključio je Vidiš.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 86 gostiju i nema članova online