NaslovnicaNovostiMaksimilijan Šimrak izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a: "Usmjereni smo na kvalitetu života mladih i njihovo još snažnije uključivanje u društvo!"

Maksimilijan Šimrak izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a: "Usmjereni smo na kvalitetu života mladih i njihovo još snažnije uključivanje u društvo!"

MLADI U HDZ-u NISU SAMO BUDUĆNOST, NEGO I - SADAŠNJOST! „Malo koja stranka ima toliko mladih na tako istaknutim mjestima. Želimo vas motivirati da se što više bavite društveno odgovornim poslom! Moramo se držati naših programskih načela i vrijednosti kako bismo ispunili ciljeve koji su pred nama. S čvrstim osloncem u baštini dr. Franje Tuđmana, a vođeni načelom modernog suverenizma, okrenuti smo budućnosti i suvremenim izazovima!“ - poručio je predsjednik Andrej Plenković čestitavši novom vodstvu Mladeži HDZ-a na izboru.
 
Na izborima za novo vodstvo Mladeži HDZ-a, koji su prvi put održani po načelu „jedan član - jedan glas“, u nedjelju je, 28. studenog, glasovalo 7.342 članica i članova MHDZ-a. Za predsjednika je izabran Maksimilijan Šimrak iz Zagreba.Na 73 biračka mjesta diljem Hrvatske, uz poštivanje epidemioloških mjera, izabrani su i zamjenik predsjednika Domagoj Ćorić, potpredsjednici Livia Maduna, Tin Jurak, Leon Lukinić, Josip Ukalović i Josip Gojak te članovi Predsjedništva Mateja Čutura, Jakov Stanić, Domagoj Kelović, Emanuel Sinković i Marko Brnjić.

Nakon proglašenja novog predsjednika MHDZ-a, koji postaje i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a, Maksimilijan Šimrak zahvalio je članstvu i svojem timu na podršci i povjerenju, uz posebnu zahvalu dosadašnjem predsjedniku Ivanu Vidišu na angažmanu i trudu u proteklom razdoblju:

- Mladi u HDZ-u nisu samo budućnost, nego i sadašnjost. Svi znamo da su izbori vrhunac demokracije, a glasovanje po modelu „jedan član - jedan glas“ dodatno je podiglo standard provedbe izbora i dodatno daje na važnosti svakom članu naše Mladeži.

Predsjednik stranke i predsjednik Vlade Andrej Plenković, kao i cjelokupna Vlada - dodao je Šimrak - aktivno provode politike koje su od iznimne važnosti za mlade, posebice u vrijeme globalne pandemije:

- Uvjeren sam da ćemo i u ovom mandatu biti konstruktivni partner u predlaganju politika usmjerenih prema kvaliteti života, obrazovanja i rada mladih te njihovom snažnijem uključivanju u društvu.

Maksimilijan Šimrak u protekle je tri godine obnašao dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a Grada Zagreba.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 24 gostiju i nema članova online