NaslovnicaNovostiMeđunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih

Usred posljedica koje je pandemija COVID-19 ostavila na gospodarski, zdravstveni i društveni segment, uz povratak rata na europski kontinent i inflatornih pritisaka koji su posljedica agresije na Ukrajinu, mlade generacije ponovno su suočene s neizvjesnošću, posebice generacije koje ove godine izlaze na tržište rada.

Unatoč izazovima s kojima se Hrvatska, kao i Europska unija, danas suočava, mlade generacije u snažnom su fokusu politika Vlade predvođene predsjednikom Plenkovićem u posljednjih šest godina rada. Od Nacionalne razvojne strategije gdje su mladi prepoznati kao nositelji razvoja Hrvatske, do obrazovne, znanstvene, porezne, stambene, demografske, gospodarske, poljoprivredne i druge politike, osobito one koje potiču projekte i poduzetništvo mladih. Ključni prioriteti ostaju zapošljavanje mladih na neodređeno i njihovo stambeno osamostaljivanje za uspješno ekonomsko osamostaljivanje.

U konkretnim mjerama koje direktno utječu na kvalitetu života, obrazovanja i rada mladih generacija sudjeluje i Mladež Hrvatske demokratske zajednice kao odgovoran i aktivan politički predstavnik mladih u Hrvatskoj. “Nastavljamo s radom i kreiranjem preporuka i prijedloga za mlade. Vlada, predvođena predsjednikom Plenkovićem, prepoznala je izazove s kojima se mladi danas suočavaju te je adresirala snažne mjere koje su uvelike utjecale na naše živote. Podsjetio bih da je za mlade od 25 godina umanjen porez na dohodak za 100 posto, a za mlade od 26 do 30 godina za 50 posto,  kao i da je broj mladih koji su zaposleni na neodređeno vrijeme porastao s 53 na 131 tisuću”, istaknuo je predsjednik Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Maksimilijan Šimrak.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 55 gostiju i nema članova online