NaslovnicaNovosti25. godišnjica smrti ratnog ministra Gojka Šuška

25. godišnjica smrti ratnog ministra Gojka Šuška

Održan je komemorativan skup pod sloganom ‘Čovjek od riječi’ kojim je obilježena 25. obljetnica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška. Na komemorativnom skupu sudjelovalo je i više desetaka pripadnika Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, uz predsjednika Mladeži Maksimilijana Šimraka, koji je ujedno i član Predsjedništva HDZ-a.

Okupljenima su se obratili predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade Andrej Plenković, zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predsjednik Zajednice utemeljitelja Mario Kapulica, predsjednik Zajednice branitelja Miljenko Filipović, Katarina Filipović Šušak ispred obitelji ministra Šuška te dopredsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Zdenko Ćosić.

Uz govornike, na skupu su sudjelovali i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, ministri u Vladi Republike Hrvatske, zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, župani, gradonačelnici, načelnici te ostali predstavnici lokalnih vlasti, predstavnici Hrvatske vojske i sudionici te branitelji Domovinskog rata, generalni Ante Gotovina i Mladen Markač te brojni članovi Hrvatske demokratske zajednice u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković istaknuo je moderni suverenizam, koji s čvrstim osloncem u baštini dr. Franje Tuđmana, domoljubnim i narodnjačkim temeljima te vrijednostima Domovinskom rata, gleda prema budućnosti i svladavanju suvremenih izazova. ‘Ima li suverenističkijeg poteza od teritorijalnog spajanja Hrvatske Pelješkim mostom, i to europskim novcem? Od nabave Rafalea ili stjecanja energetske sigurnosti Hrvatske izgradnjom LNG terminala? Od očuvanja 800.000 radnih mjesta i egzistencija hrvatskih obitelji u pandemiji, i to također uz pomoć europskih sredstava? Od ulaska u Schengen, zahvaljujući kojem će naš gospodarski rast biti veći i od najoptimističnijih očekivanja, a turistička godina - rekordna! Ova Vlada koristi sve prednosti europskih integracija i nikad snažniji međunarodni položaj Hrvatske i kako bi pomogla Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Da, to je moderni suverenizam! Pritom ne zaboravljamo tko smo, od kuda smo krenuli, na kojim temeljima je stvorena moderna Hrvatska. A stvorena je - pod vodstvom dr. Tuđmana - na zajedništvu i odlučnosti hrvatskog naroda i hrabrosti i žrtvi hrvatskih branitelja. Zato smo i vratili 30. svibanj kao jedini pravi Dan državnosti, zato i jesmo  danas u „Lisinskom“ kako bismo odali počast velikanu - ratnom ministru obrane i najbližem Tuđmanovu suradniku Gojku Šušku. Da se nikad ne zaboravi’, poručio je predsjednik Plenković.

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 33 gostiju i nema članova online