NaslovnicaNovostiMLADEŽ HDZ-a BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE -VEČER POEZIJE

Warning: getimagesize(images/stories/veer poezije 1.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mladez23/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Warning: getimagesize(images/stories/veer poezije 2.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mladez23/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

MLADEŽ HDZ-a BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE -VEČER POEZIJE


Povodom međunarodnog dana poezije ,  sinoć je u Gradskoj knjižnici mladež Hrvatske demokratske zajednice održala večer poezije. Predstavljeni su mladi brodski pjesnici Josip Rakić, Anđela Bionda i Antonio Gavran. Događaj je upriličila ženska pjevačka skupina KUD „Kupina“ iz Kupine. Večer poezije okupila je više od osamdeset zainteresiranih posjetitelja.

 

U jednosatnom kulturnom programu pjesnici su osobno pročitali nekolicinu izabranih pjesama. Pjesnik Josip Rakić publici se prikazao pjesmama iz zbirke „Priče moga Dide.“ Pjesnik Rakić dolazi iz Ruščice, a njegove pjesme su nastale kao rezultat dugogodišnjeg sakupljanja građe o životu i običajima svog kraja. Izreka „Tko zna nek se podsjeća, a tko ne zna neka uči“ bila mu je misao vodilja tijekom njegova pisanja.

Pjesnikinja Anđela Bionda interpretirala je svoje pjesme iz knjige „Izvor sreće“. Knjiga je tematski podijeljena na četiri poglavlja koja nose nazive „Za svoje“, „Savska obala“, „Ljubavni plam“ i „Zrcalo duše“. Pjesnikinja je publici poručila kako bi u duši svi trebali biti djeca lišeni tereta modernog življenja, jer na kraju za mladog čovjeka dolaze nova vremena obasjana suncem života.

Pjesnik Antonio Gavran dolazi iz Donjih Andrijevaca, a trenutno nema izdanu knjigu. Publici se približio čitanjem svojih izrazito misaonih pjesama u kojima navodi da „Već danas mijenjam sebe, da sutra ne bude prekasno“... i svima zaželio laku noć.

Ženska pjevačka skupina KUD „Kupina“ iz Kupine izvela je vesele i energične pjesme u tradicionalnom duhu: „ Ja sam cura Šokačka“, „Op diko garava“, „Nema cvita“ i „Ej kad sam sinoć“.

Cilj ove akcije bio je omogućiti mladim pjesnicima iz naše županije predstavljanje vlastitih radova brodskoj publici i uključivanje mladih umjetnika u javni i kulturni život našega grada. Smatramo da mladim ljudima treba dati priliku, potaknuti ih na kreativno djelovanje, biti im potpora. Moramo zaustaviti trend odlaska mladih u inostranstvo jer bez mladenačke energije i inovativnih ideja nema napretka!

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 82 gostiju i nema članova online