NaslovnicaNovostiMladež HDZ-a jedina imala vremena za Dance

Mladež HDZ-a jedina imala vremena za Dance

U posjet središnjem uredu Hrvatske demokratske zajednice na Trgu žrtava fašizma u srijedu, 5. ožujka 2014., su došli danski gimnazijalci iz Næruma, gradića pokraj Copenhagena. Posjet HDZ-u uvrstili su kao dio svog petodnevnog boravka u Republici Hrvatskoj. Tema njihovog posjeta Hrvatskoj je nedavno članstvo u Europskoj uniji ("Croatia - new member of the EU").

Delegaciju dobrodošlice predvodio je potpredsjednik MHDZ-a Miroslav Smetiško zajedno s kolegama Markom Milićem, Karlom Resslerom i Antom Škugorom.

Predstavnike Mladeži je posebno razveselila informacija kako je Veleposlanstvo Kraljevine Danske dalo delegaciji danskih srednjoškolaca i njihovim profesorima preporuku i kontakte svih političkih pomladaka u Hrvatskoj, no jedino im je Mladež HDZ-a odgovorila i ugostila ih.

Nakon kratke prezentacije domaćina o povijesti HDZ-a, procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji i trenutnom ustroju stranke, uslijedila je konstruktivna rasprava u kojoj su danski gimnazijalci pokazali veliki interes oko očekivanja građana nakon pristupanja Europskoj uniji, trenutnom stanju u nacionalnoj ekonomiji, problemima s nezaposlenošću te načinima kako se mladi bore s depresivnim okruženjem u zemlji. Mladež HDZ-a je Dance upoznala i s naporima koje HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu, Dubravka Šuica, Zdravka Bušić, Ivana Maletić, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier ulažu u zastupanje Republike Hrvatske u Bruxellesu i Strasbourgu.

Za uspomenu na druženje, danski srednjoškolci dobili su torbe za laptop s potpisom naše zastupnice u Europskom parlamentu Zdravke Bušić.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 26 gostiju i nema članova online