NaslovnicaNovostiPomoć SOS Dječjem selu

Warning: getimagesize(images/stories/pomocsos.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mladez23/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Warning: getimagesize(images/stories/pomocsos2.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mladez23/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Pomoć SOS Dječjem selu

Mladež HDZ-a Lipovljani je u nedjelju, 24. ožujka 2013. godine između 12 i 16 sati održala humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za SOS Dječje selo Lekenik.  Prikupljali smo odjeću, obuću, posteljinu, higijenske potrepštine,...  U akciji je prikupljeno i nešto novca koji je uplaćen na račun SOS Dječjeg sela Hrvatska. Također, naručili smo i nekoliko knjiga "Najljepše dječje bajke" te im pomogli i na taj način.  Akciji se odazvalo ukupno 27 donatora.

 

 

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 25. veljače 1992. godine i brine o 240 djece bez roditelje i odgovarajuće roditeljske skrbi. Djeca predškolskog i školskog uzrasta svoj novi dom su pronašla u SOS Dječjim selima Lekenik i Ladimirevci, a o mladima srednjoškolskog uzrasta skrbe u pet SOS Zajednica mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu.

 

U četvrtak, 28. ožujka 2013. godine organizirali smo prijevoz prikupljnih stvari SOS Dječjem selu Lekenik. Prijevoz je besplatno obavio jedan privatni obrtnik s našeg područja i stavio nam se na raspolaganje i za ubuduće.

 

U SOS Dječjem selu Lekenik su nas ukratko informirali o svom Dječjem selu. Saznali smo tako da imaju 15 kuća i svaka od njih ima naziv po nekom cvijetu (mak, različak, tratinčica, mimoza, lopoč, maćuhica, neven, ljubičica, suncokret, iris, ruža, potočnica, đurđica, ciklama, tulipan) i svoj broj (od 1 do 15) radi lakšeg snalaženja.

 

U sklopu SOS Dječjeg sela Hrvatska je i Dječje selo Ladimirevci koje ima nazive kuća po voću i povrću.

Akciju je osmislila i relizirala naša članica Tea Baranek Mijač a sudjelovali su svi članovi Mladeži HDZ-a Lipovljani.

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 57 gostiju i nema članova online