NaslovnicaNovostiTribina u Sesvetama

Tribina u Sesvetama

Dana 13. ožujka 2014. u Sesvetama je održana tribina pod nazivom „Hrvatski branitelj i hrvatska mladež – politički subjekt ili objekt političkog djelovanja“. Tribinu su zajednički organizirali i proveli Povjerenstvo za hrvatske branitelje GO HDZ GZ, Područni odbor Mladež HDZ-a Sesvete i Povjerenstvo za branitelje PO HDZ Sesvete. Tribina je izazvala veliki interes branitelja i mladeži na području Sesveta, čemu je svjedočila i puna dvorana posjetitelja.
Uvodno je predsjednik PO HDZ Sesvete Ante Plazonić, također hrvatski branitelj i predsjednik udruge 144. brigade HV, pozdravio sve nazočne i osvrnuo se na svrhu i cilj organiziranja tribine, podsjećajući da je to prigoda da se hrvatski branitelji, mladež i hrvatski domoljubi okupe i razmjene svoje misli i stavove u svezi vrlo aktualne teme tribine.
Predsjednik Povjerenstva za hrvatske branitelje i zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini umirovljeni brigadir Zoran Piličić u svom izlaganju obrazložio je važnost i aktualnost teme tribine, osobito istaknuvši da hrvatski branitelji i hrvatska mladež svojim sinergijskim djelovanjem moraju postati istinski politički subjekt i čimbenik političkog djelovanja, a ne pasivni i nemušti politički objekt. To je, po njemu, osobito važno sada kada vladajuća politička elita erodira i uništava sve istinske vrijednosti hrvatske države i društva. Naglasio je da je HDZ iskreno i nepatvoreno hrvatskim braniteljima i mladeži otvorio vrata i dao šansu da se dokažu i pokažu svoje kvalitete i sposobnosti u političkom i društvenom životu.
Gost tribine umirovljeni brigadir Drago Horvat, voditelj Odjela za suradnju s veteranima iz svijeta u Odboru za branitelje HDZ-a, bivši vojni izaslanik u Kini i zapovjednik 1. gbr. Tigrovi, iznio je svoja iskustva kao jedan od najmlađih visokih časnika HV u Domovinskom ratu. To je stavio u kontekst teme tribine naglašavajući da su mladi ona snaga koja mora Hrvatsku obogatiti u svakom pogledu i povesti je u bolju budućnost, a hrvatski branitelji su tu da im na tom putu pomognu.
Jedan od domaćina tribine bio je i nedavno imenovani predsjednik Povjerenstva za branitelje PO -a Sesvete umirovljeni pukovnik Marko Cvitković. Marko je ukratko pozdravio skup i izložio svoj plan djelovanja kroz Odbor za branitelje HDZ u narednom periodu i pozvao branitelje da nam se priključe u aktivnom provođenju potreba branitelja i građana Sesveta kroz Hrvatsku demokratsku zajednicu.
Gost tribine je bio i saborski zastupnik HDZ-a Zvonko Milas, koji je u svojim izlaganjima i odgovorima na pitanje posjetitelja iznio stavove i promišljanja iz vizure saborskog zastupnika i aktivnog političkog djelovanja HDZ-a u Saboru.
Završna riječ na tribini pripala je predstavnicima hrvatske mladeži iz Sesveta. Silvija Lažeta je u svome govoru vrlo iskreno i emotivno govorila o hrvatskim braniteljima i njihovim zaslugama za stvaranje Domovine. Oni, njihova djela i rezultati su uzor i moralno uporište hrvatskoj mladeži, koja se na tim zasadama mora boriti za bolju Hrvatsku. Tomislav Barbarić, v.d. predsjednika Mladeži PO HDZ Sesvete, je na početku svoga izlaganja zahvalio braniteljima na podršci koju daju mladima te je iznio prioritetne ciljeve i zadaće hrvatske mladeži u Sesvetama u narednom periodu.
Na kraju tribine razvila se živa diskusije o raznim temama koje su bile interesantne posjetiteljima, što je posvjedočilo o potrebi ovakvih oblika tribina i razgovora s hrvatskim braniteljima i mladeži.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 32 gostiju i nema članova online