NaslovnicaNovostiVijeće predsjednika YEPP-a zasjedalo u Rimu – MHDZ BiH jednoglasno postala pridruženi član

Vijeće predsjednika YEPP-a zasjedalo u Rimu – MHDZ BiH jednoglasno postala pridruženi član

Mladež Europske pučke stranke (YEPP) održala je sastanak Vijeća predsjednika od 28. veljače do 2. ožujka u Rimu. Tema trodnevnog seminara bilo je malo i srednje poduzetništvo o kojem su sudionici razgovarali s potpredsjednikom Europske komisije Antonijem Tajanijem u čijem je ono djelokrugu. Potpredsjednik Tajani istaknuo je važnost izgradnje pozitivnog poslovnog okruženja za male i srednje poduzetnike a posebno za mikro poduzetnike čija poduzeća imaju manje od deset zaposlenih. Mali i srednji poduzetnici čine 99% svih poduzeća u Europskoj uniji odnosno 25 milijuna u kojima je više od dvije trećine sveukupnog broja zaposlenika u privatnom sektoru EU.

Važan trenutak za Mladež HDZ-a svakako je primanje Mladeži HDZ-a Bosne i Hercegovine kao pridruženog člana YEPP-a. Uspjeh je to na kojem su zajedničkim snagama radili članovi obiju stranaka posljednjih nekoliko godina. Predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver istaknuo je kako Mladeži HDZ-a Bosne i Hercegovine svojim aktivnim sudjelovanjem u tijelima vlasti promicatelj mladih i njihovih politika o čemu svjedoči gotovo 30% mladih izabranih u predstavnička tijela. Jednoglasnom odlukom kojom je Mladež HDZ-a izglasana za pridruženog člana YEPP je poslao snažnu poruku podršci razvoja europske perspektive Bosne i Hercegovine.

Članica međunarodnog odbora Andrea Vodanović kao dio YEPP-ove delegacije u Vatikanu je sudjelovala na zatvorenom sastanku s državnim tajnikom Svete Stolice mons. Camillerijem.

Trodnevni seminar bio je u znaku nemilih događaja koji potresaju Ukrajinu u kojoj je od početka prosvjeda poginulo i dvoje članova YEPP-a iz ukrajinske Demokratske alijanse - Ustym Golodnyuk (19) i Andriy Movchan (34).

Vijeće predsjednika među kojima su bili i Ivan Krulko, predsjednik Bat’kivshchyne Molode - podmladka stranke Julije Timošenko i Dmytro Bilotserkovets, predsjednik podmladka Kličkovog UDAR-a, izglasovalo je žurnu rezoluciju kojom se traži poštivanje ukrajinskog suvereniteta i hitna reakcija Europske unije. Sve rezolucije dostupne su na YEPP-ovoj službenoj stranici www.youthepp.eu.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 55 gostiju i nema članova online