NaslovnicaNovostiZagreb: Mladi pred izazovom korištenja EU fondova

Zagreb: Mladi pred izazovom korištenja EU fondova

Zagreb: Mladi pred izazovom korištenja EU fondovaZastupnica HDZ-a u Europskom parlamentu Ivana Maletić održala je 24. travnja konferenciju 'Mladi pred izazovom korištenja EU fondova' u Zagrebu. Zastupnica je brojnim prisutnim članovima Mladeži HDZ-a Zagreb predstavila važne financijske instrumente Europske unije za mlade poput Erasmus +, Europskog socijalnog fonda, Erasmusa za poduzetnike, Kreativne Europe i Erasmus sporta. Samo iz Erasmus+ mladima je na raspolaganju 14,7 milijardi eura za razdoblje 2014.-2020.
Zastupnica Maletić je kroz primjere dobre prakse prikazala kako su druge države članice iskoristile ova sredstva i na koje sve načine mladi mogu biti nositelji projekata i krajnji korisnici sredstava.


Ukazala je i na propuste aktualne Vlade po pitanju politika za mlade. „Operativni program za razvoj ljudskih potencijala, gdje bi se trebalo jasno vidjeti kako Vlada misli koristiti Europski socijalni fond u korist mladih, niti na jednom mjestu ne spominje što će se strateški napraviti po tom pitanju“, rekla je zastupnica i podsjetila kako je preporuka Europske komisije uključiti mlade u sve segmente društva te posvetiti strateške inicijative i dokumente upravo njima.

Mladima je na konferenciji podijeljena i predstavljena publikacija "Mladi pred izazovom korištenja EU fondova" koja sadrži informacije o EU fondovima koji su im dostupni, primjere dobre prakse, mjere aktivne politika zapošljavanja mladih, upute za pisanje projektnih prijedloga te niz drugih informacija koje mladima mogu pomoći u prijavi za sredstva iz EU fondova.


Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 16 gostiju i nema članova online