NaslovnicaNovostiMladež BPŽ: "Stop nasilju u obitelji!"

Warning: getimagesize(images/Stop%20nasilju%202%201.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/mladez23/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Mladež BPŽ: "Stop nasilju u obitelji!"

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama te nadolazećeg Svjetskog dana nenasilja članovi Mladeži HDZ-a u suradnji sa Zajednicom žena Katarina Zrinski BPŽ organizirali su u   tribinu pod nazivom "Stop nasilju u obitelji".

Na tribini su iznesene brojke koje govore da je Brodsko-posavska županija pri samom vrhu u Hrvatskoj po broju prijavljenih slučajeva nasilja u obitelji. Većina slučajeva odnosi se na žene, a frapantan je podatak da je u Hrvatskoj u prosjeku svakih 15 minuta jedna žena napadnuta.

U sklopu tribine, organizirana je za sve zainteresirane obuka samoobrane u suradnji sa članovima karate kluba Brod.

Predsjednica Gradskog odbora Mladeži Sanda Livia Maduna ukazala je da na nasilje ne treba odgovarati nasiljem, te da institucije u Hrvatskoj moraju odraditi svoj posao i zaštititi obitelj, no važno je i poznavati vještine samoobrane i održavati svoju kondiciju i tijelo u odgovarajućem psihofizičkom stanju kako bi se mogli snaći u svim nedaćama i neugodnim situacijama koje život stavi pred nas.

Profesionalni treneri pokazali su u kratkom vremenu osnove samoobrane, a sve "polaznice" ove kratke obuke iskazale su zadovoljstvo viđenim uz opasku kako ipak vjeruju da za usvojene vještine  nikada neće postojati potreba u svakodnevnom životu.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 55 gostiju i nema članova online