NaslovnicaNovostiMHDZ-a Petrinje obnovila raspelo u Novom Selištu

MHDZ-a Petrinje obnovila raspelo u Novom Selištu

U Novom Selištu, prvom selu koje se naslanja na tablu Grada Petrinje u smjeru Gline živi oko 350 stanovnika. U tom selu nema crkve, stanovnici se pokapaju na obližnjem petrinjskom groblju Svetog Trojstva, a duhovni život se veže za najveću petrinjsku crkvu – Svetog Lovre.

Prije Domovinskog rata, posred sela s lijeve strane uz cestu je postojalo jedno drveno raspelo koje je u ratu i okupaciji uništeno, poslije “Oluje” je ponovno vraćeno na svoje mjesto, ali od tad je prošlo skoro dvadesetak godina i jednostavno je vapilo za osvježenjem i obnovom.

Obnovu su krajem mjeseca travnja organizirali mještanin i vijećnik Gradskog vijeća Grada Petrinje Robert Polanšćak i njegovi prijatelji iz petrinjske Gradske organizacije mladeži HDZ – a. Zasukali su rukave i pokosila se velika trava oko raspela, a ograda je dobila novi sloj boje.

U radove su se uključili uz  Roberta Polanščaka i Dragomir Bakić, Marin Čakarić, Kristijan Kramarić, Stipo Milas i jedna djevojka koja je jako dobro baratala kistom i bojom – Matea Tonković.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 110 gostiju i nema članova online