NaslovnicaNovostiZaustavimo Milanovićev rat do istrebljenja

Zaustavimo Milanovićev rat do istrebljenja

Demokracija je skup procedura po kojima funkcioniraju institucije koje se razvijaju, nadograđuju i nadopunjuju.  Proces tranzicije koji RH prolazi u posljednjih 25 godina označava prijelaz s totalitarnog na demokratski politički sustav i uređenje.  Takav proces izuzetno je bolan, opterećen raznim faktorima i utjecajima poput privatizacije, prilagodbe tržišnom gospodarstvu, zapadnom poimanju ljudskih prava i ostalim utjecajima koji tranzicijske procese znatno otežavaju. Unatoč nepovoljnom okruženju, Domovinskom ratu i globalnim gospodarskim poremećajima koji utječu i na naše gospodarstvo, demokracija u Republici Hrvatskoj utemeljena na ideji o povijesnoj pomirbi hrvatskih građana prvog hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana dosegnula je visok nivo. Dokaz tomu su članstvo u najvažnijim euroatlantskim integracijama, NATO savezu i Europskoj Uniji.
 
Stoga je nevjerojatno da hrvatski premijer na odlasku nema toliko političke odgovornosti  da nakon takvog trnovitog tranzicijskog puta u predizborne svrhe ponovno dijeli hrvatske građane na ' nas' i 'njih'. Angažman konzultantske tvrtke Penn, Schoen&Berland Associates za koji se prema navodima pojedinih medija troši oko milijun kuna mjesečno  svakako se mogao iskoristiti za dodatnu demokratizaciju društva. Navedena tvrtka i njen stariji konzultant Alex Brown s dugogodišnjim iskustvom u političkim kampanjama u SAD- u hrvatskoj političkoj sceni trebao je nametnuti  ekonomske teme  kakve dominiraju  u zrelim demokracijama poput SAD-a. Nažalost dobili smo inzistiranje na povijesnim podjelama, ultimatume, etiketiranje političkih protivnika, širenje regionalnog rasizma i šovinizma .
 
Koalicija Hrvatska raste koja tako lako monopolizira pojam 'progresivno' nema nikakvih problema s toleriranjem crnih košulja i potencijalnog poslijeizbornog koaliranja s osuđenim ratnim zločincem.
 
Gospodin Brown i njegov potrčko Zoran Milanović trebali bi znati kako hrvatsko društvo nije na istoj razini demokratskog razvoja poput onog američkog. Ratovi vođeni na ovim prostorima svakih nekoliko desetljeća, totalitarno naslijeđe i ostali čimbenici ostavili su traga na našoj političkoj kulturi I stoga korištenje retorike kakvu koriste američki kandidati  na izborima može imati ozbiljne posljedice po društvo opterećeno povijesnim  i ideološkim podjelama poput našega.
 
Molimo Zorana Milanovića i njegovu skupo plaćenu promidžbenu mašineriju da shvate kako će život ići dalje i nakon 8.11., te da njihovi politički protivnici nisu ujedno i njihovi krvni neprijatelji koje treba izbrisati s lica zemlje samo zbog toga što ne dijele isti svjetonazor, vrijednosti i ideje s ‘progresivnima’.
 
I zato bez 'mi ' ili 'oni' već zajedno za ponosnu i jaku Hrvatsku!

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 49 gostiju i nema članova online