NaslovnicaNovostiSjednica Nacionalnog odbora Mladeži: Karlo Ressler predložen za kandidata na listi HDZ-a za EP

Sjednica Nacionalnog odbora Mladeži: Karlo Ressler predložen za kandidata na listi HDZ-a za EP

 

U subotu 16. ožujka 2019. održana je druga sjednica Nacionalnog odbora Mladeži Hrvatske demokratske zajednice. Raspravljalo se o aktualnostima i mjerama unaprjeđenja položaja mladih u Hrvatskoj i pripremama za predstojeće izbore za Europski parlament.


Uzevši u obzir izazove s kojima se naša generacija suočava diljem Europe i specifičnosti mladih birača, Mladež je odlučila predložiti svog kandidata za listu HDZ-a za izbore za Europski parlament. Zaključeno je da prijedlog Mladeži prema Nacionalnom vijeću HDZ-a koje u konačnici odlučuje o listi HDZ-a bude Karlo Ressler, potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) i koordinator izrade programa HDZ-a za europske izbore.


Predsjednik Mladeži Ivan Vidiš tom je prilikom naglasio da Mladež, kao najveća zajednica HDZ-a koja broji preko 40.000 članova, može dati velik doprinos izbornim rezultatima HDZ-a, ali i kvaliteti liste. Istaknuo je kako je uvjeren da je Ressler odličan kandidat zbog svog profesionalnog iskustva i odličnog poznavanja problema s kojima se mladi suočavaju u Hrvatskoj i Europskoj uniji. „Europski program Mladeži koji ćemo uskoro predstaviti prepoznaje brojne izazove naše generacije i predstavlja rješenja koja nudimo, a siguran sam da ga Karlo može najuspješnije zastupati“, zaključio je Vidiš.


„Naša generacija suočava se s izazovima značajno različitim od onih s kojima su se suočavali naši roditelji. U kampanji se zato mora razgovarati i o europskoj dimenziji pitanja koja su danas ključna za mlade – obrazovanju, kvalitetnom i sigurnom radnom mjestu, kao i o olakšavanju zasnivanja obitelji u Hrvatskoj koje su ključne za budućnost našega društva. Zahvalan sam svojim kolegama u Mladeži na nominaciji“, istaknuo je Ressler.


Karlo Ressler (29) je potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) i savjetnik predsjednika Vlade mr. sc. Andreja Plenkovića. Rođen je i odrastao u Zagrebu gdje je s izvrsnim uspjehom završio pravni studij. Radio je kao asistent na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i asistent zastupniku Plenkoviću u Europskom parlamentu. Posljednju godinu fakulteta završio je u Engleskoj, a u Njemačkoj završava doktorat na temu trgovanja ljudima. Prošle je godine vodio Radnu skupinu za izradu novog modernog Statuta HDZ-a, a trenutno koordinira izradu programa HDZ-a za europske izbore. Oženjen je odvjetnicom i našom članicom Karlom s kojom ima dvoje djece.


Na prijedlog Predsjedništva Mladeži, na sjednici je potvrđen i Tomislav Leko za međunarodnog tajnika Mladeži.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 81 gostiju i nema članova online