NaslovnicaNovostiVeće plaće mladima uz značajno porezno rasterećenje

Veće plaće mladima uz značajno porezno rasterećenje

26. srpnja 2019. Vlada Republike Hrvatske je najavila novi, četvrti krug poreznog rasterećenja građana. Izdvojit ćemo i dati potporu onome što je za našu generaciju najvažnije, a to je – potpuno ukidanje poreza na dohodak za mlade do 25 godina te smanjenje stope toga poreza za čak 50% za mlade od 26 do 30 godina.
Mladež Hrvatske demokratske zajednice pohvaljuje ovu odluku Vlade RH kojom se stavlja snažan naglasak na ekonomsko osamostaljivanje mladih i koja dokazuje orijentiranost države na budućnost.


Zahvalni smo na prepoznavanju važnosti poreznog rasterećenja mladih koje je predloženo u izbornom programu Mladeži za parlamentarne izbore 2016. godine “Biraj bolju budućnost”. Dokazali smo da mladi mogu zajedno kreirati kvalitetne prijedloge rješenja za izazove s kojima se naši vršnjaci susreću. Kvalitetno obrazovanje, siguran i dobro plaćen posao i otvorenost tržišta rada glavni su preduvjeti za daljnje postizanje gospodarskog rasta. Ovaj smjer djelovanja Vlade tome značajno pridonosi, a od povećane gospodarske aktivnosti mladih, koristi će imati i druge generacije.
Uz postojeću olakšicu oslobođenja plaćanja doprinosa za zdravstveno osiguranje za mlade osobe do 30. godina  s kojima poslodavac sklopi ugovor o radu na neodređeno i koja traje pet godina, te pojačane mjere aktivne politike zapošljavanja, očekujemo daljnje stvaranje kvalitetnih radnih mjesta za mlade koje će omogućiti poboljšanje kvalitete života u svim krajevima Domovine. Stipendije i poboljšanje učeničkog i studentskog standarda, subvencionirani stambeni krediti i porezna rasterećenja  i druge mjere komplementarne su i imaju za cilj probuditi optimizam kod mladih i u društvu.
Veće plaće su mladima temelj za ostvarivanje bolje kvalitete života, uspješno osamostaljivanje te osnivanje obitelji te vjerujemo da će pridonijeti njihovu ostanku u Hrvatskoj. Snižavanje opće stope PDV-a s 25% na 24%, kao i ostala porezna rasterećenja u četiri kruga, rasterećuju građane i gospodarstvo za 10 milijardi kuna. U posljednje tri godine u Hrvatskoj je otvoreno preko 96.000 novih radnih mjesta, a razina zaposlenosti, s naglaskom na zaposlenost mladih kontinuirano se povećava. Nezaposlenost mladih i više je nego prepolovljena u odnosu na 2013., kada je svaka druga mlada osoba bila nezaposlena (50%) te danas iznosi oko 21%.
Ovim paketom porezne reforme Vlada je pokazala svoj odlučni stav - da gospodarskog razvoja nema bez rasterećenja tržišta, poduzetnika i radnika, uz istovremeno očuvanje fiskalne discipline i smanjivanje javnog duga.

 

Detaljnije na: http://bit.ly/porezna_reforma

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 92 gostiju i nema članova online