NaslovnicaNovostiSretan i blagoslovljen Uskrs!

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Drage članice i članovi Mladeži Hrvatske demokratske zajednice,

Veliki tjedan najbolja je prilika za prisjećanje na sve žrtve koje je Isus Krist podnio za nas unatoč svim našim slabostima. Vrhunac Velikog tjedna obilježavamo sutra, na Uskrs, najveći blagdan za sve kršćane, dan kad je Sin Božji ispunio svoje obećanje vrativši ovozemaljskom svijetu ljubav i nadu.

 

Nažalost, za većinu će ovogodišnje sjećanje na Isusovu vječnu žrtvu biti prožeto kušnjom strpljenja, s obzirom da neće moći nazočiti misnom slavlju, proslaviti blagdan s prijateljima i bližnjima, a neki neće biti u mogućnosti vidjeti vlastite obitelji. 

Situacija u kojoj se trenutno nalazimo zasigurno će obilježiti ovaj Uskrs, ali i nadolazeće tjedne, mjesece i godine. Ova kušnja najveći je izazov naše generacije, a za naš narod samo još jedna bitka koju ćemo pobijediti.

Ipak, kao što je papa Franjo u uskršnjem Urbi et Orbiju napomenuo: “Božja je snaga pretvoriti sve što nam se dogodi u dobro”, tako je na svima nama da iz ove krize izvučemo najbolje i najkvalitetnije iz sebe i drugih te u zajedništvu prebrodimo ova teška vremena. 

To moramo napraviti zbog onih kojima je sada najteže, a to su oni koji su oboljeli. Zbog onih koji se svakodnevno izlažu riziku, poput liječnika, medicinskih sestara i osoblja, policije, vatrogasaca i svih onih koji svojim radom umanjuju posljedice pandemije koronavirusa, kao i nedavnog potresa u Zagrebu. 

Svi se zasigurno pitamo do kada? 

Do kada to bude potrebno, do kada i zadnji naš sugrađanin bude u opasnosti jer je upravo smisao Uskrsa - solidarnost i ljubav bez razmišljanja i kalkulacije, posebno za one među nama koji su najranjiviji. To je Isusova poruka koju moramo pretvoriti iz riječi u našu svakodnevicu. 

Duboko se nadam da Uskrs provodite u vašem domu s najbližima te da će se na vašem stolu pronaći više radosti i veselja, nego zabrinutosti.   

Neka nam ovaj blagdan obnovi nadu koja će predstavljati put prema izlasku iz ove krize. Želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

Ivan Vidiš

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 113 gostiju i nema članova online