NaslovnicaNovostiOdržana VI. sjednica Međunarodnog odbora Mladeži HDZ-a

Održana VI. sjednica Međunarodnog odbora Mladeži HDZ-a

Nakon zajedničke sjednice Odbora za vanjske i europske poslove HDZ-a i Međunarodnog odbora Mladeži HDZ-a u veljači, 16. travnja 2020. godine održana je šesta sjednica Međunarodnog odbora Mladeži HDZ-a, ujedno i prva online sjednica putem video poziva, kojom je predsjedao međunarodni tajnik Mladeži Tomislav Leko. Na sjednici su sudjelovali predsjednik MHDZ-a Ivan Vidiš, predsjednik MHDZ-a BiH Mario Mikulić, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, tajnik Odbora za vanjske i europske poslove HDZ-a Marko Vidakušić te 35 članica i članova odbora iz Hrvatske i inozemstva.

Na sastanku se raspravljalo o suzbijanju pandemije virusa COVID-19 i o poduzetim epidemiološkim, gospodarskim i drugim mjerama. Međunarodni tajnik izvijestio je Odbor o dosadašnjim potezima Vlade Republike Hrvatske u nacionalnom odgovoru na krizu, kao i o vanjskopolitičkim aktivnostima prema Europskoj uniji te drugim državama svijeta. Posebno je istaknuo da, unatoč nepredviđenim okolnostima, hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije već sada ima zapažene rezultate (uređeno povlačenje UK-a iz EU, najavljeno otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, pokretanje Konferencije o budućnosti Europe, odlučan stav EU po pitanju migracija i mnoge druge. To je razmišljanje potvrdio i tajnik Odbora za vanjske i europske poslove HDZ-a, Marko Vidakušić, koji je članove Odbora dodatno uputio u promjenjivu dinamiku trenutne geopolitičke slike svijeta.

Predsjednik MHDZ-a BiH Mario Mikulić izvijestio je članice i članove Odbora o situaciji u susjednoj Bosni i Hercegovini. Ovim je putem usuglašena daljnja bliska suradnja s ciljem nadogradnje postojećih napora hrvatske Vlade u pružanju podrške zdravstvenim kapacitetima bolnica i domova zdravlja u Bosni i Hercegovini. Pojedini članovi Odbora predstavili su strategije drugih zemalja (Italija, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Švedska) u borbi protiv virusa COVID-19 nakon čega je uslijedila konstruktivna rasprava. Također, analizirane su i poruke Svetog Oca u obraćanjima uslijed pandemije virusa COVID-19.

Zahvaljujući sudjelovanju zastupnika HDZ-a u Europskom parlamentu, Karla Resslera, kao i ostalih hrvatskih predstavnika u Bruxellesu, članice i članovi Odbora dobili su jedinstveni uvid u mjere koje se poduzimaju na europskoj razini, kao i o nužnoj ulozi Europske unije u ublažavanju posljedica krize. O pregovorima i procesu usvajanja Višegodišnjeg financijskog okvira članove odbora informirao je Ivan Zeko-Pivač.

Predsjednik Mladeži HDZ-a i savjetnik u kabinetu ministra rada i mirovinskog sustava, Ivan Vidiš, predstavio je mjere za očuvanje radnih mjesta. Zahvalio se svima koji na bilo koji način pomažu društvu u suočavanju sa svim navedenim izazovima te poručio kako je neophodno paziti na vlastito zdravlje, a pogotovo na zdravlje starijih te da budemo tu za njih kao što su oni bili za nas svih ovih godina.

Trosatni sastanak bio je iznimno uspješan te je najavljena i druga online sjednica u dogledno vrijeme. 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 125 gostiju i nema članova online