NaslovnicaNovostiMladež HDZ-a pozdravlja odluku o povećanju minimalne studentske satnice

Mladež HDZ-a pozdravlja odluku o povećanju minimalne studentske satnice

Od 1. siječnja 2021. godine povećava se minimalna cijena studentskog rada s dosadašnjih 25,39 kuna na 26,56 kuna, što je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Odluka o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2021. godinu uslijedila je nakon što je Vlada Republike Hrvatske objavila Uredbu o visini minimalne plaće za 2021. godinu.

Mladež Hrvatske demokratske zajednice (MHDZ) na prethodnim je parlamentarnim izborima u svom programu “Odgovorno za mlade” istaknula važnost podizanja minimalne studentske satnice, uz istovremeno podizanje i pragova studentskog rada.

“U posljednjih nekoliko godina više puta podignuta je minimalna studentska satnica. Također, snažnim zalaganjem omogućen je rad izvanrednim studentima, a podignut je i neoporezivi prag za studentski rad na 63 tisuće kuna godišnje. Svjedočimo i ulaganjima u studentsku infrastrukturu diljem Hrvatske - u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Šibeniku, Vukovaru, Puli, Zagrebu, Čakovcu, Varaždinu, Požegi, Rijeci i Virovitici. Velik broj ovih mjera proizašli su direktno iz Mladeži”, istaknuo je predsjednik Mladeži Ivan Vidiš.

U mandatu Vlade učinjen je značajan iskorak u području znanosti i visokog obrazovanja. Osim što je osnovano 13 znanstvenih centara izvrsnosti, milijardu kuna uloženo je u znanstvenu opremu i infrastrukturu, što je najveće opremanje hrvatske znanosti u posljednjih 15 godina. Osigurano je 40.000 stipendija za studente nižeg socioekonomskog statusa i 17.000 STEM stipendija. Kako bi se svim studentima osigurali uvjeti za studiranje, u visokom obrazovanju treba osigurati podršku najranjivijim skupinama studenata i ojačati socijalnu dimenziju visokog obrazovanja.

“Vlada predvođena predsjednikom Plenkovićem prepoznaje važnost snažnog ulaganja u mlade. Mlade generacije, kao i one koje tek dolaze, pokretači su hrvatskog razvoja. Mladež će i u budućnosti predlaganjem politika i mjera ponuditi odgovore na izazove s kojima se mladi svakodnevno suočavaju”, zaključio je Vidiš.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 47 gostiju i nema članova online