NaslovnicaNovostiMladež HDZ-a iz potresom pogođenih područja: Zahvaljujemo svim volonterima koji u najtežim uvjetima pomažu onima koji su u potrebi

Mladež HDZ-a iz potresom pogođenih područja: Zahvaljujemo svim volonterima koji u najtežim uvjetima pomažu onima koji su u potrebi

Uslijed najveće krize od Domovinskog rata - globalne pandemije COVID-19 - Hrvatska se suočava s razornim potresima koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju. Potres snage 6.2 prema Richteru s epicentrom 5 kilometara jugozapadno od Petrinje prouzročio je ogromne posljedice, uz nažalost sedam preminulih osoba. Predsjednik Mladeži Ivan Vidiš je iz pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije pozvao sve na maksimalni angažman u cilju pomoći onima koji su najugroženiji.

“Potresni prizori iz Gline, Majskih Poljana, Siska i Petrinje ponovno su probudili solidarnost čitave Hrvatske. Situacija je zaista teška, ali potrepštine i pomoć stigle su i do najudaljenijih sela. Ljudima su sada potrebni šatori i montažne kućice kako bi ostali na svojim posjedima te vjerujem da će mnogi započeti sanaciju gdje i koliko mogu.”, istaknuo je Vidiš.

Potresom pogođena Petrinja, Sisak, Glina i okolna mjesta trebat će dugoročnu pomoć. Upravo zato, Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa”.Zbog toga smozahvalni svim sugrađanima, svim našim članicama i članovima koji danonoćno, u teškim uvjetima, pomažu najpotrebitijima, uz iskazanu solidarnost te pozivamo da se financijska sredstva prosljeđuju na novootvoreni račun Vlade.

“Stalna i organizirana pomoć bit će ključna i zato vas pozivam da svoj doprinos date na račun Vlade. Cijela Hrvatska je pokazala veliko srce te još jednom zahvaljujem svim članicama i članovima Mladeži koji su opet aktivni kroz Civilnu zaštitu, vatrogasce, ostale humanitarne službe i kroz niz vlastitih inicijativa. Vrijeme je zajedništva i požrtvovnosti. Budimo opet na visini zadatka”, zaključio je Ivan Vidiš.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 94 gostiju i nema članova online