NaslovnicaNovostiIvan Vidiš: "Unatoč pandemiji i potresima, mjere Vlade donose dobre vijesti za mlade u 2021."

Ivan Vidiš: "Unatoč pandemiji i potresima, mjere Vlade donose dobre vijesti za mlade u 2021."

U jeku borbe protiv globalne pandemije COVID-19, koja svakodnevno ostavlja ogromne posljedice na zdravstveni i gospodarski sektor, ali i saniranja posljedica razornih potresa, mladi ostaju u fokusu politika Vlade. Aktivno se provode mjere i isplaćuju potpore usmjerene prema mladima. Predsjednik Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (MHDZ) Ivan Vidiš istaknuo je kako je iza nas godina koja je bila iznimno izazovna za mlade koji su pokazali veliku odgovornost i požrtvovnost tijekom pandemije, ali i pri pomoći potresom pogođenim područjima.

“Važno je, unatoč zahtjevnim okolnostima, dodatno poboljšati kvalitetu života mladih u Hrvatskoj jer život pod mjerama utječe na njihovu sadašnjost, ali i budućnost. Zato ohrabruje predanost Vlade mjerama temeljem kojih će više od 300.000 mladih ostvariti veće prihode kroz porezne olakšice, lakše pronaći, ali i pokrenuti vlastiti posao kroz mjeru samozapošljavanja te doći do prve nekretnine uz mjeru subvencioniranja stambenih kredita. Dobre su to vijesti za mlade u 2021. i nisu jedine. Nastavit ćemo svakodnevno pratiti i predlagati unaprjeđenja za mlade”, naglasio je Vidiš.

Svakako najznačajnije je, da u najizazovnijoj godini za mlade dolazi i najveći iskorak prema mladima, te povrat poreza na dohodak za oko 300.000 mladih na ljeto ove godine. To je rezultat prošlogodišnjeg ukidanja obveze plaćanja poreza na dohodak za mlade do 25 godina, a za one od 26 do 30 godina obveza je prepolovljena. Za nastavak politike zapošljavanja i poticanja poslovnih ideja mladih, ojačat će se i mjere aktivne politike zapošljavanja - pripravništvo i samozapošljavanje. Uspješna mjera samozapošljavanja, koju je dosad koristilo 6.000 mladih,  podignut će se na maksimalnih 130.000 kuna.

Radi lakšeg rješavanja stambenog pitanja, koji je važan element ekonomskog osamostaljivanja mladih i podrška mladim roditeljima, očekuje nas novi krug prijava za subvencionirane stambene kredite za mlade, koje je prošle godine koristilo više od osam tisuća obitelji.

To je tek dio mjera koje će imati izravan utjecaj na život mladih u 2021. godini. Uz svijest da ova kriza različito utječe na naše vršnjake u obrazovanju i na tržištu rada, nastavit ćemo svakodnevno predlagati poboljšanja kako bismo bili podrška svim mladima, a osobito učenicima, studentima, strukovnjacima, poljoprivrednicima, sportašima, kulturnjacima, mladima s invaliditetom te mladima koji traže posao.

Unatoč zahtjevnim financijskih okolnostima uzrokovanih pandemijom i prirodnim katastrofama, Vlada nije i neće odustati od mjera za mlade, nego će ih i ojačati. Ustrajno i odgovorno djelujemo za boljitak svih mladih u Hrvatskoj!

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 100 gostiju i nema članova online