NaslovnicaNovostiGostovanje potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Davora Božinovića na sjednici Međunarodnog odbora MHDZ-a

Gostovanje potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Davora Božinovića na sjednici Međunarodnog odbora MHDZ-a

Međunarodni odbor Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (MHDZ) održao je 10. Svibnja drugu sjednicu u novom sazivu. Tom prigodom ugostili su potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministra unutarnjih poslova i međunarodnog tajnika Hrvatske demokratske zajednice, Davora Božinovića.

Članovima se inicijalno obratio predsjednik Mladeži Maksimilijan Šimrak, koji ih je obavijestio o postojećim i nadolazećim aktivnostima, nakon čega je ministar Božinović iznio najnovije informacije o ruskoj agresiji na Ukrajinu, kao i stav Republike Hrvatske oko ovog ključnog geopolitičkog pitanja. Članovi su imali prilike čuti koje se sve aktivnosti poduzimaju kako bi se pružila pomoć i podrška ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu i demokratske vrijednosti. Nakon ministrova izlaganja uslijedila je kvalitetna i sadržajna razmjena mišljenja s članovima odbora.

Sjednici je nazočio i predsjednik Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Marin Piuković, koji je kratko informirao članove o položaju hrvatskog naroda u Vojvodini i izazovima s kojima se svakodnevno suočavaju.

Uz zanimljive i istaknute goste, Predsjedništvo odbora izvijestilo je članove o nedavnom kongresu Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) održanom u travnju u Stockholmu na kojem su sudjelovali potpredsjednik odbora Ivan Mihić i tajnik odbora Lovre Dodig. Također, osnovane su neformalne radne skupine u svojstvu pododbora koje će se baviti specifičnim temama te na taj način doprinijeti sveukupnom radu Međunarodnog odbora.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 25 gostiju i nema članova online