NaslovnicaNovostiZajednička sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a i Mladeži HDZ-a BiH

Zajednička sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a i Mladeži HDZ-a BiH

U Čapljini je održana zajednička sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a i Mladeži HDZ-a BiH, na kojoj se potpisan i Sporazum o posebnim odnosima Mladeži HDZ-a i Mladeži HDZ-a BiH. Prije sjednice članovi predsjedništava obje organizacije Mladeži, zajedni s gradonačelnikom Čapljine Vidićem, odali su počast hrvatskim braniteljima ispred središnjeg spomen obilježja na Trgu hrvatske slobode.

Zajednička sjednica otvorena je uvodnim obraćanjima predsjednika Mladeži HDZ-a i HDZ BiH Maksimilijana Šimraka i Mate Lončara, koji su govorili o trenutnim situacijama u dvije organizacije, planiranim aktivnostima i važnosti zajedničkog djelovanja.

“Mi smo od samoga starta mandata krenuli u suradnju s Mladeži HDZ BiH s predsjednikom Matom Lončarom i mogu reći da smo za sada stvarno ostvarili dobru suradnju. Ovo nam je treći susret u svega šest mjeseci. Stvarno se trudimo biti jedni drugima maksimalna podrška. Mislim da je to i s jedne i s druge strane obveza i odgovornost nas da kao dvije sestrinske organizacije maksimalno radimo i da se trudimo poboljšati položaj mladih u društvu”, istaknuo je predsjednik Šimrak.

Poseban naglasak stavljen je na neustavni Izborni zakon u BiH koji i dalje omogućava nastavak diskriminacije Hrvata i pokušaja da se naruši daytonska ustavna arhitektura rušenjem konstitutivnih naroda kao natkrovljujućeg ustavnog načela. Također, predsjednik Mladeži HDZ BiH Mate Lončar upoznao je kolege s trenutnim pripremama za Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Uz predsjednika Šimraka, na sjednici su prisustvovali i zamjenik predsjednika Domagoj Ćorić, glavna tajnica Judita Emić, predsjednica Nacionalnog odbora Marina Matković, potpredsjednici Sanda Livia Maduna, Tin Jurak, Leon Lukinić i Josip Ukalović, međunarodna tajnica Tea Jerković, glasnogovornik Matej Brečić, članovi Predsjedništva Marko Brnjić, Mateja Čutura, Paolo Deltin i Pero Miletić te asistent u Mladeži Nikola Meštrović.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 75 gostiju i nema članova online