NaslovnicaNovostiEPP kongres u Rotterdamu

EPP kongres u Rotterdamu

Predsjednik Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Maksimilijan Šimrak i međunarodna tajnica Mladeži Tea Jerković sudjelovali su na kongresu najveće političke obitelji u Europi - Europske pučke stranke - u Rotterdamu na kojem se biralo novo vodstvo stranke.

Delegati Europske pučke stranke, između ostalog i Hrvatske demokratske zajednice, za novog predsjednika EPP-a izabrali su predsjednika Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Manfreda Webera s 89 posto glasova, naslijedivši bivšeg poljskog premijera Donalda Tuska.

Također, izabrani su i novi potpredsjednici, među njima i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, na prijedlog HDZ-a. Uz potpredsjednicu Šuicu, izabrani su i Esther de Lange (Nizozemska), Maria Gabriel (Bugarska), Esteban Gonzalez Pons (Španjolska), Johannes Hahn (Austrija), Andrzej Halicki (Poljska), David McAllister (Njemačka), Siegfried Muresan (Rumunjska), Petteri Orpo (Finska) i Antonio Tajani, a za novog glavnog tajnika EPP-a izabran je Thanasis Bacolas, savjetnik grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa.

Na Kongresu EPP-a jednoglasno je usvojena, na prijedlog Hrvatske demokratske zajednice, Rezolucija kojom se poziva na brzo donošenje izborne reforme u Bosni i Hercegovini, sukladno uvjetima za članstvo u Europskoj uniji i odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 54 gostiju i nema članova online