NaslovnicaNovostiXIX. Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice

XIX. Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice

Održan je XIX. Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice na kojem su izaslanici iz cijele Hrvatske izabrali novo Predsjedništvo stranke te članice i članove novog Nacionalnog odbora HDZ-a, uključujući i zamjenika predsjednika Mladeži Domagoja Ćorića, glavnu tajnicu Mladeži Juditu Emić i predsjednicu Nacionalnog odbora Mladeži Marinu Matković.

Opći sabor otvorio je glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice i saborski zastupnik Krunoslav Katičić, nakon čega su se gosti - Dragan Čović (HDZ Bosne i Hercegovine), Tomislav Žigmanov (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini), Adrian Vuksanović (Hrvatska građanska inicijativa) - obratili okupljenim izaslanicima. Govor je održao i novoizabrani predsjednik Europske pučke stranke Manfred Weber, a kao prvi međunarodni posjet izabrao je upravo Zagreb i Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice.

Uslijedio je snažan govor i izvještaj o radu predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića koji je istaknuo snagu zajedništva u HDZ-u i pripremi da još odvažnije predvodimo Hrvatsku u četvrtom desetljeću samostalnosti. “HDZ je u krizi ponudio vodstvo i rješenja te je snažno stao uz hrvatske građane i gospodarstvo. Kao najveća stranka borit ćemo se da Hrvatska nastavi ići naprijed! Uz dokazane ljude, vođeni demokršćanskim vrijednostima i domoljubljem, nastavljamo predano raditi na dobrobit svih hrvatskih građana”, naglasio je predsjednik Plenković. Govore su održali i zamjenik predsjednika stranke i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te glavni tajnik Krunoslav Katičić.

Prilikom slobodne rasprave govor je održao i predsjednik Mladeži Maksimilijan Šimrak koji je istaknuo kako uslijed velikih globalnih promjena svjedočimo nikad većim i snažnijim promjena u našim životima - promjenama u obrazovanju i radu, povratku rata na europskom kontinentu te sigurnosnim, zdravstvenim i gospodarskim izazovima. “Vidljive promjene u našim životima, u životima mladih, traže adekvatne odgovore nacionalnih politika - što je Vlada Republike Hrvatske, predvođena upravo Hrvatskom demokratskom zajednicom, u proteklih 6 godina i pokazala. Hrvatska demokratska zajednica u posljednjih je tri desetljeća pokazala kako zna i može riješiti važna pitanja za hrvatsko društvo, posebice za mlade generacije”, naglasio je Šimrak.

Izaslanici na Općem saboru HDZ-a izabrali su novo Predsjedništvo (abecednim redom): Krešimir Ačkar (Zagrebačka županija), Igor Andrović (Virovitičko-podravska), Blaženko Boban (Splitsko-dalmatinska), Ivan Celjak (Sisačko-moslavačka), Šime Erlić (Zadarska), Antonija Jozić (Požeško-slavonska), Marko Marušić (Bjelovarsko-bilogorska), Nina Obuljen Koržinek (Grad Zagreb), Ernest Petry (Ličko-senjska županija) i Anđelko Stričak (Varaždinska).

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 51 gostiju i nema članova online