NaslovnicaNovostiIzaslanstvo Mladeži HDZ-a sudjelovalo na sjednici Vijeća YEPP-a i 25. obljetnici osnutka u Bukureštu

Izaslanstvo Mladeži HDZ-a sudjelovalo na sjednici Vijeća YEPP-a i 25. obljetnici osnutka u Bukureštu

Izaslanstvo Mladeži Hrvatske demokratske zajednice predvođeno međunarodnom tajnicom Teom Jerković i potpredsjednikom Josipom Gojakom sudjelovalo je prošlog tjedna na 25. obljetnici osnutka Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) i sjednici Vijeća YEPP-a u Bukureštu u Rumunjskoj. Na dnevnom redu sjednice Vijeća našlo se više važnih rezolucija koje su donesene nakon provedene rasprave, poput rezolucije o integraciji ukrajinskih izbjeglica u državama članicama EU čiji je jedan od predlagatelja i Mladež HDZ-a, kao i drugih koje se tiču razvoja umjetne inteligencije, borbe protiv obiteljskog nasilja, razvoja željezničke mobilnosti u EU i sl.

U sklopu ove velike obljetnice održano je i više panela i rasprava na kojima su nam se, između ostalih, pridružili i ministar za inovaciju i digitalizaciju u rumunjskoj Vladi Sebastian Burduja te rumunjski zastupnik u Europskom parlamentu i potpredsjednik Europske pučke stranke (EPP) Sigfried Muresan. Sami paneli su bili fokusirani na teme koje su od velike važnosti za izazove koji trenutno stoje pred nama, a to je digitalizacija društva, energetska sigurnost, migracije i sudjelovanje mladih u političkom životu.

Također, ponosni smo na našu Andrea Vodanović koja je na prijedlog Predsjedništva YEPP-a imenovana predsjednicom Reinfeldt Cluba, mreže alumnista Mladeži Europske pučke stranke te joj ovim putem od srca čestitamo!

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 53 gostiju i nema članova online