NaslovnicaNovostiForum mladih SDP-a ne želi vidjeti ono što je dobro učinjeno za mlade

Forum mladih SDP-a ne želi vidjeti ono što je dobro učinjeno za mlade

Politički igrokaz kojem svjedočimo posljednjih mjeseci od predstavnika Foruma mladih Socijaldemokratske partije dosegao je svoj vrhunac izjavom kako je 'smiješna' podrška Vlade, predvođene premijerom Andrejem Plenkovićem i Središnjeg državnog ureda za demografiju u kontekstu stanovanja. Podsjetili bi kako je upravo u sektoru graditeljstva i stanovanja u posljednjih šest godina postignut ogroman napredak, dok je Vlada Socijaldemokratske partije drastično unazadila položaj mladih generacija i njihovih mogućnosti za stanovanje u Hrvatskoj.

Podsjetili bi kolege iz Foruma o poduzetim aktivnostima koje su utjecale na položaj i kvalitetu života mladih generacija. Zahvaljujući kvalitetno adresiranim mjerama i politikama aktualne Vlade, kroz subvencije stambenih kredita dom je osiguralo više od dvadeset i tri tisuća obitelji. Od početka provedbe Programa POS-a izgrađeno je gotovo devet tisuća stanova, gdje je država sudjelovala s više od milijardu kuna poticajnih sredstava. Kroz mjeru subvencioniranja stambenih kredita, gdje se mladima subvencionira plaćanje dijela stambenog kredita prvih pet godina otplate kredita, što je snažna demografska mjera, obuhvaćeno je više od 22 tisuće obitelji koji su osigurali svoj dom, a u tim obiteljima rođeno je ili usvojeno preko četiri tisuća djece.

Štetne poruke koje šalju prema mladima dovoljno govore o prioritetima Foruma mladih SDP-a. Umjesto demagogije, bavimo se odgovornim radom. Upravo je aktualna Vlada utjecala na smanjenje poreza na dohodak za mlade do 25 godina za 100 posto, a za mlade od 26 do 30
godina za 50 posto. Poslodavci koji zaposle mladu osobu do tridesete godine života, oslobođeni su plaćanja doprinosa za zdravstveno osiguranje. Povećane su stipendije. Povećana je minimalna studentska satnica koja je porasla s 15 kuna na 29,30 kuna. Ukinuta je mjera stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa i pojačana je mjera pripravništva, nezaposlenost je i više nego prepolovljena – 2013. godine je 113.000 mladih bilo nezaposleno, a danas je nezaposleno manje od 31.000 mladih. Pojačana je mjera samozapošljavanja – povećan je iznos poticaja s 25.000 kn na 150.000 kn.

Odgovorno nastavljamo i dalje - za mlade generacije u Hrvatskoj

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 51 gostiju i nema članova online