NaslovnicaNovostiU Varaždinu održana 3. sjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a

U Varaždinu održana 3. sjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a

 Mladež HDZ-a Varaždinske županije bila je domaćin 3. sjednice Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, koja je održana prošle subote u Varaždinu. Na sjednici su se okupili članovi ovog visokog tijela Mladeži Hrvatske demokratske zajednice iz svih hrvatskih županija, a sjednicom je predsjedala predsjednica Nacionalnog odbora Marina Matković.

Skup su, u ime domaćina, pozdravili predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Varaždin Damir Habijan, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i potpredsjednik Mladeži HDZ-a Tin Jurak te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije i župan Anđelko Stričak.

Predsjednik gradskog HDZ-a i saborski zastupnik Damir Habijan poželio je dobrodošlicu svim nazočnim članovima i zaželio uspješan rad. Zahvalio je što je upravo Varaždin odabran kao grad domaćin ove sjednice, a što je posebno važno u kontekstu izvanrednih izbora za Gradsko vijeće koji građane ovog grada čekaju sljedećeg mjeseca, a na kojima očekuje odličan rezultat HDZ-a.

Predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije i župan Anđelko Stričak je također pozdravio sve nazočne te iskoristio priliku kako bi s članovima Mladeži prokomentirao aktualne političke teme. Istaknuo je važnost odgovornog upravljanja državom u kriznim vremenima, a što je pokazala ova Vlada predvođena HDZ-om i predsjednikom Andrejem Plenkovićem koja je kvalitetnim i pravovremenim mjerama očuvala snagu hrvatskog gospodarstva i tako maksimalno zaštitila hrvatske građane i poduzetnike od kriznih šokova uzrokovanih ruskom agresijom na Ukrajinu, rastućom inflacijom i drugim izazovima.

Predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i županijski vijećnik Tin Jurak istaknuo je važnost participacije mladih u procesu donošenja odluka, pogotovo u kontekstu politika za mlade, jer upravo mladi znaju s kojim se problemima suočava njihova generacija. Istaknuo je i da iz tog razloga Mladež HDZ-a mora nastaviti okupljati vrijedne  i motivirane mlade ljude koji će nuditi ostvariva rješenja tih problema.

Članovima Nacionalnog odbora podnesena su izvješća o radu, i to izvješće o radu predsjednika Mladeži Maksimilijana Šimraka koje je jednoglasno usvojeno te izvješća o radu stručnih odbora i predsjednika županijskih odbora Mladeži HDZ-a. Također, sve nazočne članove izvijestilo se o brojnim aktivnostima koje Mladež poduzima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Članovi Nacionalnog odbora raspravljali su o brojnim važnim, aktualnim političkim pitanjima, poput realizacije svih predviđenih strateških ciljeva Republike Hrvatske u „godini isporuke” te izazovima koji su ispred nas – političkim, društvenim i gospodarskim, a koji su uzrokovani aktualnom krizom s kojom se susreće cijeli svijet.

- Ova Vlada Republike Hrvatske predvođena Andrejem Plenkovićem pokazala je kako zna pravovremeno odgovoriti na sve izazove koji stanu pred Hrvatsku i njezine građane. Ponosni smo što su prijedlozi nekih od mjera koje su usvojene proteklih godina  potekle upravo od Mladeži Hrvatske demokratske zajednice i što su doprinijele značajnom poboljšanju položaja mladih u hrvatskome društvu. Zaključeno je kako je upravo to najbolji poticaj da se na jednaki takav način nastavi s radom i u budućnosti, a posebno u izbornim procesima koji su ispred nas.

 

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 61 gostiju i nema članova online